SZIGLIGETI SZÍNHÁZ

2017.08.30. 18:22

Színes repertoárral készül a színház az idei évadban is – Fotókkal

Egyre több fiatal választja a Szigligeti színház kínálatát az idei bérleteladások tanúsága szerint – hangzott el a színház idei évadnyitóján. A népszerű teátrum ebben az évben hat nagy- és több kisszínpadi bemutatóval készül, de idén is lesz szilveszteri gálaműsor, valamint vendégszereplés is.

Szomorúan kezdődött az idei évadnyitó a Szigligeti színházban. Egyperces néma csenddel tisztelegtek a színház dolgozói a nyáron elvesztett két munkatársuk emléke előtt.

– A bemutatókban semmi változás nem történt, csak néhány szereposztás módosult – beszélt az idei repertoárról Balázs Péter igazgató.

– Hat nagyszínpadi bemutató várja a közönséget, Békeffi–Stella Janika című vígjátékával kezdődik az évad Molnár László rendezésében, a bemutató szeptember huszonkettedikén lesz.

– Ezt a Fekete Péter című operett, majd a Fizikusok című Dürrenmatt-darab követi, ezután a Lili bárónőt és a Macbethet mutatjuk be. Az évadot a Csoportterápia című darab zárja, de előtte készül majd újra szilveszteri gálaműsor is.

A Színműhelyben is zajlik majd a munka, mások mellett Radó Denise, Jankovics Anna és Málnay Levente rendezésében készülnek majd az előadásokra – tette hozzá a teátrumvezető.

Az idei nyár több kitüntetést, elismerést is tartogatott a színháznak.

Zentai Zoltánné, a színház gazdasági igazgatója augusztus huszadikán miniszteri oklevelet kapott, melyet az évadnyitón az igazgató nyújtott át számára.

Átadták a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjait is Szarvason, melyen a Szigligeti színház Vidám kísértet című vígjátéka kapta a leglátványosabb prózai előadás címet.

 A legjobb női mellékszereplőnek Gombos Juditot választották, aki a Vidám kísértetekben Madame Arcatit alakította.

– Ez egy nagyon jó szerep, egy őrült spiritiszta asszony, tulajdonképpen nagyon hálás feladat, mert az ilyenre mondják azt, hogy ziccerszerep.

– Nagy boldogság számomra ez az elismerés – mondta a művésznő, aki azt is elárulta, az idei évadban a leginkább a Lili bárónő című darabot várja, melyben az Illésházy Agáta szerepét kapta.

Balázs Péter igazgatót pedig Kisújszállás díszpolgárává választották, melyhez az évadnyitón köszöntőt mondó Szabó István szolnoki alpolgármester is gratulált.

M. R. E.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!