JÁSZDÓZSA

2017.09.16. 13:31

Az önkormányzattal közösen újította fel a megállóhelyet a MÁV

Nem sokkal volt több egy romhalmaznál Jászdózsa vasúti megállóhelye néhány évvel ezelőtt.

A felújított megállóhelyet kedden adták át

Fotó: Banka Csaba

A település önkormányzata és a vasúttársaság együttműködésével azonban sikerült felújítani az épületet, illetve rendbe tenni a megálló környezetét. Az önkormányzat kezdeményezését követően a MÁV támogatásával először megépítették a peront, majd teljes egészben felújították az utasváró szerény épületét is.

A tegnap délelőtt tartott ­hivatalos átadás alkalmával dr. Szerencsés István polgármester emlékeztetett arra, hogy alig több mint egy év­tizeddel ezelőtt a szárnyvonal ­teljes megszüntetése is szóba ­került.

Ez szerencsére már rég lekerült a napirendről, de a felújításra – lévén alacsony az utasszám – kevés volt az esély az állami társaság részéről.

A felújított megállóhelyet kedden adták át
Fotós: Banka Csaba

Az önkormányzat ezt látva kereste meg a MÁV-ot és ajánlotta fel az együttműködését a megállóhely rendbetételére. A megjelenteket köszöntő Garamvölgyi Mihály, a MÁV miskolci pályavasúti területi­ igazgatója példaértékűnek nevezte a társaság és a község együttműködését.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!