SORSOLÁS

2017.09.15. 14:41

„Tiéd a döntés!”: átadták a fődíjat, új bringával távozott a nyertes – Galéria

Szolnoki előfizetőnk, Pápai János vehette át azt a minden szükséges tartozékkal felszerelt kerékpárt, mely a megyei rendőr-főkapitányság és az Új Néplap közös baleset-megelőzési nyereményjátékának fődíja volt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az ittas járművezetés ellen az elmúlt hónapokban „Tiéd a döntés!” elnevezésű kampánysorozatot indított.

Ennek részeként elkészített egy figyelemfelkeltő, megelőzési plakátot, amely a szolnoki autóbuszok hátulján látható, óriásplakátokat helyeztek ki a megye több településén a közutak mellé, illetve kiadtak egy megelőzési videót a „Mese a halálról az élőknek” címmel.

Ehhez a kampányhoz csatlakozott az Új Néplap egy nyereményjátékkal. Ez év augusztusában összesen hat alkalommal szavakat rejtettek el az újságban, amelyek mellett baleset-megelőzési tanácsok voltak olvashatók. Az összegyűjtött szavakból a megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési szlogenjét kellett összerakni a játékosoknak:

„Válassz kivel utazol, ha van benned drog vagy alkohol!”

A megye minden részéből érkeztek jó megfejtések, amelyek közül sorsolással került ki a 10 nyertes.

A nyeremények ünnepélyes átadására szeptember 15-én 11 órakor került sor a megyei rendőr-főkapitányságon – írja a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Fotós: Csabai István

Kosztyó Gábor rendőr ezredes közlekedésrendészeti osztályvezető köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes és Király Ernő, az Új Néplap főszerkesztője átadták a nyereményeket.

A fődíjat, a minden szükséges tartozékkal felszerelt, a Csepel Kerékpárcentrum és Szerviz által felajánlott kétkerekűt a szolnoki Pápai János nyerte.

Az ünnepélyes díjátadóra a már korábban kisorsolt tíz szerencsés kapott meghívást, akik értékes kerékpáros-felszereléseket tartalmazó ajándékcsomaggal térhettek haza.

Kosztyó Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője köszöntőjében elmondta, a játék célja, hogy felhívják a biztonságos közlekedés fontosságára a figyelmet, ugyanis megyénkben sokan közlekednek kerékpárral, és közülük sokakat ér baleset, habár az elmúlt években jelentősen csökkent a kerékpárosok által okozott és elszenvedett balesetek száma.

Czakó Nóra/police.hu

Borítókép: Fotós – Csabai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!