KARCAG/BEREKFÜRDŐ

2017.10.25. 16:21

Az ’56-os forradalom helyi hősére is emlékeztek a nagykun városban

Hétfőn Karcagon is az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára emlékeztek.

Az Északi temetőben Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese idézte fel Kemény Pálnak, ’56 karcagi mártírjának az életét, majd sírjánál családtagjai, a város vezetői, pártok, civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit és gyújtottak mécsest emlékére.

A városháza előtti téren, az 1956-os forradalom emléktáblájánál dr. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár (Emmi) beszédében felidézte a karcagi eseményeket is. Az ünnepi műsorban közreműködtek Gánóczy Ferenc és a Déryné­ Kulturális Központ néptáncosai, majd a jelenlévők az emléktáblánál koszorúztak.

Berekfürdőben, a Bod László­ Művelődési Házban a Nagykun Honvédbanda ünnepi műsora után Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke idézte­ fel az 1956-os eseményeket, majd Csikos Sándor színművész, Berekfürdő díszpolgára osztotta meg ünnepi műsorában személyes élményeit is a jelenlévőkkel. A megemlékezés a Turul szobornál koszorúzással ért véget.

D. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!