Karbantartás

2017.11.07. 10:30

Beázott és a szennyvíz is elöntötte a kevi könyvtárat

Az önkormányzat finanszírozza a gyermekkönyvtárban szükséges felújítási munkák egy részét. Erről nemrégiben tárgyalt a város képviselő-testülete.

Kovács István igazgató

Fotó: Mészáros János

– Még nyáron ázott be a városi könyvtár gyermekrészlege, jelentős károkat okozva a padlószőnyegen, a polcokban, a mennyezeten és a falakon egyaránt – tudtuk meg Kovács Istvántól, aki a Madarász Károly Művelődési Ház igazgatójaként a könyvtárért is felel.

– Mint ismeretes, az intézmény a társasház alatt fekszik, és a ház szennyvízelvezető rendszere úgy lett kialakítva, hogy a csövek a könyvtár fölötti mennyezeten futnak, ezeket álmennyezet takarja el.

– A csőrendszer erősen elöregedett már, és egy nyári dugulás alkalmával a gyermekrészleg feletti mennyezeti részen a cső elrepedt és folyni kezdett a szennyvíz, ráadásul a tisztítónyílás megnyitásakor a csőben felgyülemlett szennyvíz is a helyiségbe ömlött.

A helyrehozatali költségek 292 ezer forintot tettek ki, amelyből 70 ezret a társasházi biztosító, további 50 ezret pedig az önkormányzati biztosító térített meg. Fennmaradt ugyanakkor a vállalkozói munkadíj kifizetése, ami jelentősen megterhelné az őszi programokra készülő intézmény költségvetését.

Kovács István igazgató
Fotós: Mészáros János

Ezért fordult kéréssel Kovács István intézményvezető az önkormányzathoz, hogy segítsen és támogassa a könyvtárat a fennmaradó 170 ezer forinttal. A képviselő-testület úgy döntött, hogy az általános tartalék terhére folyósítja a kért összeget.

Szilvási Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!