SZOLNOK

2017.11.03. 10:30

Mi, magyarok, híresek vagyunk a jó konyhánkról és ezt a franciák is kezdik kapiskálni

A francia nagykövet, Eric Fournier és felesége is ellátogatott a minapi Escoffier vacsoraestre, a Garden Hotelbe.

A francia nagykövetet, Eric Fourniert (jobbra) is vendégül látták, aki a magyar gasztronómiára is kíváncsi volt

Forrás: Beküldött fotó

A francia Auguste Escoffier a modern gasztronómia szülőatyja, akiről minden évben születésnapján emlékeznek meg a világ szakácsai.

Az idei szolnoki eseményen a nagykövet dr. Sziráki Andrással, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökével is beszélgetett a megye francia érdekeltségű vállalatairól, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről.

Kiemelte, hogy egyre több francia turista érkezik hazánkba és ebben a kulturális kapcsolatok mellett bizony nagy szerepe van a gasztronómiának. Azon túl pedig a vendéglátás minőségének, a színvonalas vendéglátásnak, valamint a jó konyhának, amelyről mi, magyarok egyébként is híresek vagyunk.

Mindemellett Eric Fournier gratulált az Auguste Escoffier nemzetközi gasztronómiai lovagrend szolnoki csoportjához és ezen alkalomból egyúttal meghívta jövő tavaszra egy, a rezidenciáján tartandó bemutatkozásra. A különleges hangulatú és érdekes minapi vacsoraesten egyébként két új lovagot is avattak a megyeszékhelyen.

A francia nagykövetet, Eric Fourniert (jobbra) is vendégül látták, aki a magyar gasztronómiára is kíváncsi volt
Forrás: Beküldött fotó

Nevezetesen Vomberg Frigyest, aki a lyoni Bocuse d’Or világversenyen negyedik helyezést elért magyar csapat kapitánya volt.

Rajta kívül pedig hasonló megtiszteltetés érte aznap este Jakobicz Józsefné cukrászmestert is.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!