TISZASÜLY

2017.11.29. 14:35

Hagyományőrző roma bált és irodalmi műsort is rendeztek Tiszasülyön

Két említésre méltó kulturális programot is tartottak a napokban Tiszasülyön.

A múlt héten Ifjú szívekben élek címmel Arany János születésének 140. évfordulójáról emlékeztek meg a könyvtárban egy műsorral.

Molnár László Jászai Mari-díjas színész, rendező, a szolnoki Szigligeti Színház művésze tartott fergeteges interaktív előadást a helyi iskola 6., 7. és 8. osztályosainak, bemutatva a neves költő életét, költészeti stílusát, műveit.

A műsor színvonalát jól mutatja, hogy még az egyébként nehezen leköthető diákok figyelmét is sikerült felkeltenie, a gyerekek együtt szavaltak a művésszel.

Az előző hétvégén pedig a művelődési házban a Tiszasülyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat rendezett Hagyományőrző roma bált, tombolával, vacsorával, hajnalig tartó táncos mulatsággal, melyen körülbelül 250 vendég vett részt.

A rendezvény elmaradhatatlan kulturális műsorában a helyi roma fiatalok és az általános iskolások mellett több településről – többek között Kőtelekről, Jászladányból, Jászalsószentgyörgyről és Szolnokról is – hívtak fellépőket.

Kovács B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!