SZOLNOK

2017.11.27. 11:55

Két új esetkocsit kaptak a mentők Szolnokon – GALÉRIA

Hét új mentőautó áll szolgálatba a megyében ezekben a hetekben. Ezek közül kettőt hétfőn délelőtt adtak át ünnepélyesen. A korszerűen felszerelt, korábbinál kényelmesebb sárga esetkocsik immár bevetésre készen állnak a mentőállomás udvarán.

– Valóban a 21. századhoz méltóak azok a körülmények, amelyek az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően rendelkezésre állnak a mentőszolgálatnál, s elősegítik áldozatos munkájukat – emelte ki dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő köszöntőjében.

– Két új mentőállomás is megépült az elmúlt esztendők során a megyében, így a korábban fehér foltnak számító Kőtelek és Jászboodogháza térségében élők is biztonságosabban orvoshoz jutnak szükség esetén, most pedig új, korszerű autók érkeztek.

– Természetesen további lépések is szükségesek még ahhoz, hogy nyugodt körülmények között végezhessék munkájukat a mentőszolgálatnál dolgozók.

– A mostani járműpark fejlesztés csak egy része a korszerűbb munkafelételek megteremtésének – folytatta a gondolatmenetet dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

– Hamarosan megújulnak a mentők munkaruházata és a bérfejlesztés következő lépésére is sor kerül.

Amint a főigazgató hozzátette, a most átadott esetkocsikat bajtársaik kérései, felmerülő igényeik alapján alakították ki.

– Hiába a korszerű mentőautó, ha nincs megfelelő műszerezettség, s mit ér a modern autó és műszer, ha nincsenek megfelelően felkészült szakemberek, akik segítséget tudnak nyújtani a bajban – hangsúlyozta dr. Korcsmáros Ferenc, az mentőszolgálat észak-alföldi régióvezetője.

– Épp ezért külön köszönetet szeretnék mondani a szolnokiaknak, akik épp a napokban bizonyították be sokadjára, hogy maximálisasn helyt állnak szükség esetén. Egyetlen éjszaka alatt két halálos tömegbalesethez vonultak ki, ami nem csak fizikailag, de lelkileg is különösen megterhelő.

– Mintegy tíz évvel ezelőtt olykor még az a veszély is fenyegetett, hogy egyáltalán el tud-e indulni egy-egy mentőautó – idézte fel a múltat Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

– Szerencsére ettől ma már nem kell tartani, valóban európai színvonalú ellátást tudnak nyújtani a mentők. A város erejéhez mérten nyújtott és nyújt a továbbiakban is segítséget, különböző eszközökkel támogatva tevékenységüket.

Hét esetkocsi érkezik a megyébe

Az Országos Mentőszolgálat mostani gépjárműpark fejlesztése keretében országszerte 193 új esetkocsi áll szolgálatba, ebből hét kerül Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. Mostanáig öt érkezett meg, a két szolnoki mellett Jászberényben, Törökszentmiklóson és Tiszafüreden is átadtak egyet-egyet. A következő hetekben még újabb kettőt várnak, amely Karcagra és Kunszentmártonba kerül majd. Ezzel jelentős mértékben megfiatalodik a megye mentőautó-állománya.

Szilvási Zsuzsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!