SZOLNOK

2017.11.06. 16:25

A RepTárba is ellátogatnak a Mozaik Múzeumtúrán

A 2017/2018-as tanévben hét iskolába, köztük egy szlovákiai intézménybe látogat el élményszerű, látványos és tartalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal a Mozaik Múzeumtúra.

Az iskolai edukációs programsorozat célja közel hozni a diákokat és tanárokat a múzeumokhoz. A Felelős Szülők Iskolája által szervezett Mozaik Múzeumtúra már háromezer diákhoz látogatott el – olvasható a közleményben, amely szerint a diákok aktivitását, tudását minden helyszínen pontozzák a szervezők, és a legtöbb pontot gyűjtő osztály kirándulást nyer egy általa választott múzeumba.

Ellátogatnak a szolnoki RepTárba is. A Szolnoki repülőmúzeum a magyar katonai repüléstörténet különböző fejezeteit eleveníti fel játékos formában, egyebek mellett vadászgépmakettekkel, Puma-századjelvény kirakásával.

Míg a pákozdi katonai emlékpark foglalkozásán a gyerekek korhű ruhába öltözve, szivacsszuronnyal ellátott fafegyverrel a kezükben vehetnek részt az 1848–49-es szabadságharcot idéző alaki kiképzésen, ahol megtanulhatják a vezényszavakat és a fegyver helyes tartását.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!