Jászkunság

2017.11.03. 09:30

Szétvert fülke, benyugtatózás, kifosztott idősek – ilyen bírósági ítéletek születtek

A Tiszafüredi Járási Ügyészség a napokban bíróság elé állított egy helyi fiatalembert garázdaság vétsége vádjával.

A férfi ez év október 5-én a tiszafüredi állomás peronján lévő telefonkészüléken szeretett volna telefonálni, de az automata benyelte a pénzét. Dühös lett, és mérgében megrugdosta a készüléket, mely a falból kiszakadt és a földre esett.

A vádlott cselekményével közel 22 ezer forint kárt okozott. A garázda férfit a Tiszafüredi Járásbíróság jogerős ítéletében 20 nap elzárás büntetéssel sújtotta, a korábbi büntetésére is figyelemmel.

A Szolnoki Törvényszék lényegét tekintve helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság azon ítéletét, melyben a bíróság rablás bűntettében mondott ki bűnösnek egy 45 éves asszonyt. A nőt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A jogerősen megállapított tényállás szerint az asszony 2012. szeptember 17-én este, előzetes megbeszélés alapján, szolnoki otthonában keresett fel egy 69 éves, egyedül élő férfit. A közös italozás közben nyugtatót kevert italába, hogy értékeit megszerezhesse, majd a szertől öntudatlan állapotba került férfitól 64 ezer forint értékben vitt el kerékpárokat és elektromos berendezéseket.

A Karcagi Járási Ügyészség a napokban bíróság elé állított egy fiatalembert, aki október 7-én hajnalban bemászott egy karcagi szálloda épületébe, hogy onnan élelmiszert lopjon.

Az illetőt az egyik alkalmazott azonban megakadályozta abban, hogy onnan bármit is elvigyen. A férfi elmondta neki, hogy ennivalót akart lopni, az alkalmazott megszánta és a hulladéknak szánt száraz kenyérből adott neki.

Ezután az elkövető elmenekült úgy, ahogy érkezett, a kerítésen át. A Karcagi Járásbíróság lopás vétségének kísérlete miatt a férfival szemben 45 nap elzárás büntetést szabott ki, jogerősen.

A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Jászberényi Járásbíróságnak egy 21 éves fiatalemberrel kapcsolatban hozott ítéletét. Az ifjoncot a bíróság kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A fiatalember 2014. július 19-én délután megjelent Jászapátin, az idős férfi és felesége által lakott családi háznál.

Előbb a férfi feleségétől próbált kölcsönt kérni, majd miután az asszony a kérését elutasította, odament a 79 éves, mozgásában súlyosan korlátozott, megromlott látású és nagyot halló idős férjéhez, cigarettát kért tőle, majd belenyúlt az idős ember ingzsebébe, és kivett belőle 60 ezer forint készpénzt anélkül, hogy az idős házaspár azt észrevette volna.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!