ÖSZTÖNDÍJAK

2017.11.05. 07:00

Több millió forinttal támogatják a tanulmányaikat folytató fiatalokat Szolnokon

A tanulmányaikat folytató fiatalokat Szolnok önkormányzata többféle támogatási formával igyekszik segíteni, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a tanulók minden szinten egyaránt részesülhessenek a juttatásokban – hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatot a felsőoktatásban tanuló, hátrányos helyzetű diákok részére írja ki az önkormányzat, Szolnok Város Középiskolai Ösztöndíja a középiskolásokat segíti, míg a Tanulj, hogy boldogulj! ösztöndíjprogram az általános iskolások számára elérhető.

Tavaly 138 pályázó kapott Bursa Hungarica ösztöndíjat. Az előző évben ez az összeg havi 5 ezer és 6700 forint közötti volt. Az ösztöndíj kiegészül a felsőoktatási intézmény résszel, melynek összege megegyezik az önkormányzati résszel, de legfeljebb havi 5 ezer forint.

A megyei önkormányzat döntésétől függően a támogatás további összeggel egészülhet ki. 2017-ben az önkormányzat, bővítendő a jogosultak számát, a családi jövedelmi mutató határát – ami a jogosultság egyik feltétele – 57 ezer forintról 65 ezer forintra emelte, az ösztöndíjra pedig a korábbi 8 millió forint helyett 10 millió forintot biztosít a jövő évi költségvetésben.

A pályázatoknak november 7-ig kell beérkeznie az önkormányzathoz.

A Város Középiskolai Ösztöndíjának mértéke évente maximálisan 50 ezer forint. Tavaly a 120 pályázóból 54-et sikerült támogatni.

2017-ben százan pályáztak és 54-en kapták meg az ösztöndíjat. A Tanulj, hogy boldogulj!” ösztöndíjat az általános iskolai tanulók az egyik szolnoki pénzváltónak. mint az ösztöndíjalapítójának, valamint Szolnok Város Jövője Közalapítványnak köszönhetik.

Az ösztöndíj átlagos mértéke havi 10 ezer forint, amit negyedévente, utólag kapnak meg egy összegben. Tavaly 10 gyerek kapott ösztöndíjat, idén 15 gyerek támogatását javasolják a véleményezők.

K. B.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!