ÍTÉLET

2017.11.28. 15:27

Gépkarabélyokat, puskákat és több ezer lőszert tartott otthon – 2 évet kap a jásziványi férfi

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a Jászberényi Járásbíróság ítéletét megváltoztatva 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra súlyosította annak a 60 éves jásziványi férfinak a büntetését, aki egy egész fegyverarzenált, egyebek mellett 3 db gépkarabélyt, 7 db pisztolyt, 4 db puskát és mintegy 3.800 db lőszert tartott engedély nélkül. Az ítélet jogerős.

A Jászberényi Járásbíróság a férfit fenti cselekménye miatt lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatta 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész a kiszabott büntetést eltúlzottan enyhének találta, ezért súlyosításért jelentett be fellebbezést – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a napokban, 2017. november 24-én meghozott határozatában az elsőfokú bíróság döntését törvényesnek, a kiszabott büntetést azonban a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára tekintettel maga is túlságosan enyhének ítélte, ezért felfüggesztett helyett végrehajtandó börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra is ítélte a vádlottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!