FELFÜGGESZTETT

2017.12.18. 14:00

Előbb szexuális szolgáltatást ígért neki, majd elkábította és kirabolta férfiáldozatát egy nő Karcagon

A Szolnoki Törvényszék 2017. december 5-én helybenhagyta a Karcagi Járásbíróság azon ítéletét, melyben a bíróság rablás bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a harmincas éveiben járó nőt, aki idén márciusban kirabolt egy férfit Karcagon. Az ítélet jogerős.

A férfi 2017. március 23-án az esti órákban a szintén Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, Tiszaroffon járt. Az egyik kereszteződésben egy idegen nő, a későbbi vádlott szólította meg és szexuális szolgáltatást ajánlott a férfinak, akinél nem volt pénz, ezért az ajánlatot visszautasította, de végül számot cseréltek és azzal váltak el egymástól, hogy a nő a következő éjszakát a férfinál, Karcagon tölti és szexuális kapcsolatot létesítenek majd egymással.

A megbeszélteknek megfelelően másnap, 2017. március 24-én este 18 óra 15 perc körül megjelent a hölgy a férfi karcagi lakásán, ahol együtt italoztak, beszélgettek.

A nő kihasználva a férfi figyelmetlenségét egy 2 mg-os Rivotril gyógyszert dobott áldozata italába, aki a szertől rövid időn belül mély álomba merült.

A nő átkutatta a férfi zsebeit és az egész lakást, ahonnan több mint 20.000 Ft értékben vitt el készpénzt, mobiltelefont, ruhát és élelmiszereket.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: rablást követ el, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből öntudatlan állapotba helyezi, amit a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróág járt el első fokon: 2017. április 27-én meghozott ítéletében a nőt rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a napokban, 2017. december 5-én meghozott határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, így az ügy a bűncselekmény elkövetését követő kevesebb mint 9 hónap alatt jogerősen lezárult.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!