ABONY

2017.12.06. 20:00

Gyorsan megkedvelte Abony az új fiatal állatorvost

Büszkék lehetnek az abonyiak, hiszen már hivatalosan is övék az ország egyik legtehetségesebb pályakezdő állatorvosa. Díjáról és helyi tapasztalatairól dr. Füleki Zsoltot kérdeztük.

Dr. Füleki Zsolt a díszoklevéllel

Fotó: Hartai Gergely

– Mindig is az állatorvosi hivatás volt az álmom, hiszen kicsi korom óta állatokkal foglalkozom – mondta Zsolt, aki több mint fél éve vigyázza a Dél-Pest megyei térség jószágainak egészségét.

– Ez év februárjában lettem állatorvos, a praxisengedélyemet pedig márciusban váltottam ki – mondta, majd azt is megosztotta velünk, alig kezdte meg abonyi működését, máris rangos díjra jelölték a fővárosban.

– Néhány nappal ezelőtt vehettem át a Pályakezdő Állatorvosi Díjat, melyet minden évben a legsikeresebbnek mondott fiatal szakembernek ítélnek – ecsetelte szerénykedve az ifjú szakember, hozzátéve, semmit sem gyanított az elismerésre történő felterjesztésről.

– Hogy hányan szavaztak rám? Fogalmam sincs, de nagyon boldog vagyok, hogy a jelöltek közül végül engem választottak – beszélt az Állatorvosi Egyetemen odaítélt díjáról, s munkájáról is szót ejtett.

– Nemcsak Abonyt látom el, a környező települések közül Újszilvásra, Kőröstetétlenre és Törtelre is gyakran hívnak. A helyi állatok ellátása pedig nagy rugalmasságot kíván meg, mert sokszor az esti órákban is komolyan helyt kell állni – részletezte.

Zsoltot hamar a szívükbe zárták a környékbeliek, bár egyesek bizalmáért még meg kell küzdeni.

– Az idősebbek nem hátrálnak meg az elől, hogy engem, mint fiatal állatorvost hívjanak segítségül, ha baj van, ugyanis nagyon jól viszonyulnak hozzám. A fiatalabbak esetében viszont már más a helyzet.

– Náluk sokkal inkább jellemző a bizalmatlanság. Ők gyakran tájékozódnak az interneten a házi kedvencekhez kötődő állatorvosi kérdésekről, ám ha ott olyan információkat olvasnak, amelyek nem egyeznek az enyémmel, akkor ez máris megalapozza a bizalmatlanságot – mosolyodott el.

Dr. Füleki Zsolt a díszoklevéllel
Fotós: Hartai Gergely

Kérdésünkre, hogy mekkora mérföldkövet jelentett pályafutásában a nívós díj, Zsolt szerényen csak annyit válaszolt:

– Apró élmények sorozata számomra minden egyes gyógyítás vagy egy-egy apró probléma megoldása. A kezdetektől fogva ezek adják a lendületet – tette hozzá.

Hogyan választják a legjobbat?

2010 óta vehetik át díjaikat azok az állatorvosok, akik területük legelismertebb szakemberei. Kizárólag állatorvosok jelölhetik soraikból a díjra legalkalmasabbnak tartott személyeket és jelölni csak hazai állatorvost lehet.

A díjakat átadó szervezet szerint az elismerések odaítélésekor többek közt a jelölt orvos közösségért végzett munkáját, szakmai tapasztalatait, tudományos munkásságát és a szakmában kivívott elismerését veszik górcső alá.

Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!