Jászkunság

2017.12.27. 16:27

A karácsonyi ünnepnapok alatt hat nagyobb horderejű eseményhez riasztották megyénk tűzoltóit

Nem pihentek a tűzoltók karácsonykor sem. Szerencsére mindenhová idejében kiért a segítség. Mindezek ellenére sokaknak nem volt igazán ünnep a karácsony.

Képünk csak illusztráció

Forrás: Shutterstock

December 24-én lesodródott az útról és felborult egy személyautó Öcsödön, a 44-es főút belterületi szakaszán, a 60. kilométer közelében. A balesetben senki sem sérült meg.

A műszaki mentést a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók végezték. A munkálatok idejére lezárták az érintett útszakaszt.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt hívták ki a helyi hivatásos tűzoltókat Szolnokon, egy Kossuth Lajos úti lakáshoz. Az egység kimutatta a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban.

A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató szakemberei is, akik két a lakásban működő gázkészüléket kizártak a rendszerből.

Lucerna égett Tiszakürt külterületén. Mintegy húsz bála kapott lángra egy fából épült színben. A tűz húsz másik bálát is veszélyeztetett, de azokat sikerült erőgéppel elhordani.

A színben tartott lovakat a gazdájuk még idejében kimenekítette. Egy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kiskunfélegyházi, a kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos tűzoltók végezték.

Lángba borult egy családi ház autószerelő-műhelyként használt melléképülete Túrkevén, a Mikszáth Kálmán utcában.

A helyszínre riasztott mezőtúri hivatásos tűzoltók egy gáz-, egy oxigén- és egy szén-dioxid-palackot is kihoztak a mintegy negyven négyzetméteres építményből, és elfojtották a lángokat.

Munkájukat a túrkevei önkéntes tűzoltók is segítették. A tűz a szomszédős műhelyre és a lakóházra nem terjedt át.

Képünk csak illusztráció
Forrás: Shutterstock

December 25-én gázömlés miatt ideiglenesen el kellett hagynia otthonát 42 embernek Szolnok-Szandaszőlősön, miután egy gáz- és egy vízcső is eltörött a Kis János utcában. Százötven méter sugarú körzetben kiürítették a környéket.

Az intézkedés huszonhat ingatlant érintett. A szolnoki hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei is a helyszínen voltak, időközben egy melegedőhelyet, a szandaszőlősi iskolát is megnyitották az érintetteknek.

Tizenöten vették ezt igénybe. A lakók pár óra múlva visszatérhettek otthonukba.

December 26-án rosszul lett két ember egy földszintes családi házban Tiszaszőlősön, az Alkotmány úton. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók eszméletlen állapotban találták meg az egyik lakót, aki később magához tért.

Az egység a fürdőszobában gázkoncentrációt mért, ezért a gázszolgáltató szakembereit kérték. A mentők a két lakót kórházba szállították. Úgy tudom, azóta jobban vannak – adta hírül a JNSZ MKI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!