SARUD

2017.12.18. 09:30

Mostantól nem kell bokáig a vízben gázolni, megoldódik a belvízprobléma Sarudon

Megoldást találtak a fenyegető belvízhelyzetre, járhatóbbá vált az üdülőterület és korszerűsödött az óvoda, így telt az idei év a Tisza-tó parti faluban.

Ujvári László

– Nem tudtunk nagy dolgokról álmodni, anyagi lehetőségeink igen korlátozottak voltak. Természetesen így is van miről beszélni, utak és intézmények újultak meg Sarudon – vázolta az idei helyzetet Tilcsik István.

A településvezető kifejtette: egy nyertes pályázatnak köszönhetően külsőleg megszépült, korszerűsödött az óvoda épülete, az üdülőterület minden utcáját sikerült felújítani, a régi elhasznált útburkolat helyett mart aszfalt borítást kaptak.

Az elmúlt években komoly gondot okozott Sarudon, hogy a belvíz elvezetése nem volt megoldott. A közelgő tél-tavasz fordulón ilyen veszély már nem fenyegeti a települést, hiszen egy támogatásnak köszönhetően megoldást találtak arra, hogy vegyék elejét a hasonló eseteknek. Az érintett utcákban kijavították az átereszeket, felszámolták a bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer hiányosságait.

A napokban elkezdődött a szociális tűzifa kiosztása, háromszázhetvenegy köbméter kemény lombos tűzrevaló áll a rászorulók rendelkezésére.

Ujvári László

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!