ÖSZTÖNDÍJ

2017.12.07. 18:40

Száztizenegy hátrányos helyzetű diák nyert ösztöndíjat

Ebben az esztendőben összesen százharminc diák jelentkezett a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati szociális ösztöndíjpályázatra. Közülük száztizenegyen nyertek.

Idén összesen százharminc diák jelentkezett a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati szociális ösztöndíjpályázatra. Közülük száztizenegyen nyertek, mely rendszeres anyagi segítséget jelent számukra, és melyet kizárólag szociális rászorultsági alapon kaptak, tanulmányi eredménytől függetlenül – mondta el Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

Az immáron tizennyolcadik alkalommal kiírt pályázatra azok a hátrányos helyzetű tanulók jelentkezhettek, akik szolnoki lakhellyel rendelkeznek, és főiskolai vagy egyetemi hallgatók, valamint azok is, akik csak jövőre kezdik felsőoktatási tanulmányaikat.

Idén az önkormányzat a családbarát programjával összhangban bővíteni kívánta a jogosultak körét, mutatott rá Tasnádi Zoltán. Ezért a családi jövedelmi mutató határát – ami a jogosultság egyik feltétele – ötvenhétezer forintról hatvanötezer forintra emelte.

Annak érdekében, hogy a jövedelemhatár emelése mellett az ösztöndíj mértéke ne csökkenjen, az önkormányzat emelte a költségvetésben erre a célra szánt összeget.

Az egészségügyi, sport, turisztikai és szociális bizottság novemberben döntött a támogatások összegéről, melynek mértéke az elért pontszámok alapján hatezer-ötszáz és tízezer forint között alakult.

Az ösztöndíjnak ez csak az önkormányzati része, mely kiegészül ötezer forint felsőoktatási intézményrésszel. A megyei önkormányzat döntésétől függően egyébként a támogatás további összeggel egészülhet ki. A pályázók a bizottság döntéséről a napokban kapnak értesítést, tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Hutter Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!