TISZAPÜSPÖKI

2017.12.09. 14:26

Több tíz millióból erősítik a hitéletet és a közösséget Tiszapüskökiben

Kilencven­millió forintot nyert Tiszapüspöki önkormányzata a római katolikus egyházzal kon­zorcium­ban, az elnyert támogatást egyrészt a hitélet erősítésére, másrészt közösségépítésre fordítják majd.

– Valamikor Tiszapüspökire is jellemző volt az erős hitélet, hiszen ezeréves település vagyunk és kétszázhetven éves a parókiánk, de még a nevünkben is benne van a „püspök” szó – mondta Bander József polgármester.

– Úgy gondoltam, hogy ha van még a hitélet megerősítésére igény, adjunk még egy esélyt. Az általános iskolában egy hittanos osztály indult el két évvel ezelőtt, e köré fontuk ezt a pályázati lehetőséget. Különböző programok szervezésével, táborokkal, kirándulásokkal, az egyházi eseményekkel kapcsolatos előadásokkal szeretnénk segíteni a keresztény értékekben hívő közösségünket.

– A pályázat egyébként két részből tevődik össze, egyharmadában a szakmaiságot biztosító plébánia rendelkezik a forrásokkal, a nagyobb részével pedig a Tiszapüspökiért Egyesület, amely a szervezőmunkát végzi majd.

– Ez a több pályázatból elnyert kilencvenmillió forint esély nyújt arra, hogy a közösségépítéshez források is járjanak. Így a település szakembereket tud majd bevonni mind az egyházi tevékenységbe, mind a közösségépítésbe.

– Ami egy nagyobb városban kézzel fogható – hiszen több a lehetőség –, Tiszapüspökiben két vonalon is beindul, így minőségi programokat tudunk biztosítani a lakosságnak, és ha ezek színvonalasak és eredményesek lesznek, mindenképpen jótékony hatással lehetnek a település életére – tette hozzá a település vezetője.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!