TISZAÖRS

2017.12.05. 09:30

Tudja, hol van a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona? Eláruljuk, és azt is, hogy miért hívják így

Mosolyogtak a szülők, csillogott a gyerekek szeme – arcukra volt írva az öröm. A 2016-ban született gyermekeket és családjukat köszöntötték Tiszaörsön, szombaton.

Emellett az önkormányzat is elismerést vehetett át: megyénkben ugyanis Tiszaörsön volt a legnagyobb mértékű az újszülöttek számának növekedése 2016-ban.

Ennek elismeréseként mostantól a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet viselheti az alig ezerháromszáz lelkes Tisza-tavi település.

– Tavaly tizennyolc újszülött látott napvilágot Tiszaörsön, a KSH adatai szerint – közölte dr. Nagyné Varga Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője.

A szakember kérdésünkre elmondta, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület hozta létre a címet, eredetileg Bács-Kiskun megye települései részére. Követve a szomszédos megye példáját, most első ízben adták át Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

A kistelepülésen is örülnek a kicsiknek – hagyományteremtő szándékkal köszöntötte a tavalyi újszülötteket Tiszaörs Község Önkormányzata is. Az érintettek tűzzománckoronát és emléklapot kaptak.

– Örülök, hogy településünk arányaiban ilyen jól teljesített, hiszen az egyik legnagyobb problémánk a népességcsökkenés – értékelt honlapunknak Bodonné Gyöngy Erika polgármester.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!