KUNSZENTMÁRTON

2018.01.04. 12:40

A legnagyobb gond a 45-ös főút kunszenti szakaszának nagy forgalma volt tavaly

Képviselői beszámolót tartott nemrégiben Jauernik István a Múzeumi Látványtárban, Kunszenten.

Az önkormányzati törvény előírása szerint a képviselő kötelessége, hogy tartsa a kapcsolatot a választópolgárokkal, és évente legalább egyszer beszámoljon munkájáról.

Általában nem nagy érdeklődés kíséri a képviselői beszámolót, így történt ez most is. Bár nem nagy létszámban, de nagyon aktívan vettek részt az érdeklődők a tájékoztatón.

Jauernik István elmondta: a lehetőségekhez képest nyugodt, tervszerű, a jogszabályoknak megfelelő módon végezte munkáját a képviselő-testület. Az önkormányzat hitelt nem vett fel és adósságot sem csinált.

A pénzügyi stabilitás egész évben folyamatos volt, amit a testület elhatározott, azt megvalósította.

– Sajnos az elmúlt években nagyon sok feladatot, hatáskört elvontak az önkormányzattól – mondta Jauernik István.

– A lakosság sokszor nincs tudatában annak, hogy az oktatáshoz, az iskolákhoz, a szemétszállítás kiszámlázásához semmi közünk, és ezeken a területeken mi is csak panaszkodni tudunk.

A képviselő véleménye szerint nem javult megfelelően a város összképe, arculata, nagyon sok a lakatlan, lepusztult, gondozatlan ingatlan, rosszak az utak.

Az intézmények azonban kivétel nélkül javuló színvonalon tettek eleget feladataiknak. Az adózás és az adó végrehajtása terén a pozitív változások folytatódtak, csökkent a kintlévőség. A kunszentmártoniak nagyon nagy többsége tisztességes adófizető polgár.

– Tavaly az egyik legnagyobb és sokakat érintő probléma a 45-ös főút városi szakaszának nagy forgalma volt. A képviselő-testület mindent megpróbált, hogy az elvett elkerülőt visszakapjuk, és megépüljön az új út.

A tájékoztatón sok kérdés, vélemény, javaslat hangzott el. Többek között szóba kerültek a munkahelyteremtő beruházások, a közvilágítás hiányosságai, a lakótelep gondjai, az óvodák működése, a temetők helyzete, és a sportcsarnok felújítása.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!