MÚLTIDÉZŐ

2018.01.07. 18:45

Múltidéző, régi hírek a megyéből – Szilveszterekre, január elejére tekintünk vissza

Visszatekintünk a régi idők új éveire. Ha van fotója ezekből az időkből és megosztaná velünk, kérjük küldje el a [email protected].

1991. január 2.

„Régi hagyomány már Szolnokon a 100-as ABC-ben, hogy minden év végén valami meglepetésben részesülnek a vásárlók. így történt ez tavaly is. 30-án 12 órától pezsgővel kívántak boldog új évet a vevőknek.

S az utolsó vásárló, Mészáros Adrienn – akitől megtudtuk, hogy másodikos gimnazista a Varga Katalin Gimnáziumban, s bent lakik a városban, szüleivel ezt a boltot tartják a legjobbnak, szerintük itt van a legfigyelmesebb kiszolgálás, a legnagyobb árukínálat, ezért járnak ide – egy ajándékkosarat kapott a bolt kollektívájától, melyet Kovács Lajos boltvezető adott át.

Ezek után Kovács úr megköszönte a bolt kollektívájának az éves munkát, hisz a múlt évben 140 milliót forgalmaztak, az utolsó fél napon pedig több mint 700 ezer forint volt a forgalom. – nzs”

1993. január 2.

„1972-ben indult meg az óvónőképzés a tiszaföldvári gimnáziumban. Ez idő alatt több, mint ezer leány kapta meg a diplomáját. Elérkezett a búcsú ideje.

Ebben a tanévben szárnyukra bocsátják az utolsó 33 óvónőjelöltet, amivel tulajdonképpen lezárul egy korszak. A belterületi óvoda kicsinyeinek biztos hiányozni fognak a „kis óvó nénik.

Képünk az egyik gyakorlati foglalkozáson készültek, ahol a kis óvó nénik már nagy óvó néniknek képzelhették magukat.”

1992. január 2.

„Állt a bál és a vigadalom a törökszentmiklósi Szerb vendéglőben is, mely annak ellenére, hogy egy személynek 800 forint volt a beugró, zsúfolásig megtelt.

A tisztes vendégsereg napkeltéig jól érezte magát.”

„Házibuliban ünnepeltek a legtöbben, ahol összejött a család vagy a szomszédok, esetleg a jóbarátok. így sokkal kötetlenebbül, és ami manapság nem utolsó szempont, olcsóbban szórakozhattunk.

Fotós: Mészáros

Felvételeink egy baráti társaság évbúcsúztatóján készültek Sándor Ferencéknél, Kisújszálláson.”

Forrás: Új Néplap 1991-1993

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!