Besenyszög

2018.01.19. 12:45

Nem mindig voltak jó tapasztalataik

Csökken a városban a közfoglalkoztatottak száma. Jelenleg negyvenöten dolgoznak a településen közmunkásként, elsősorban intézményeknél. Karbantartási, takarítási feladatot kapnak, mások mosogatnak, kisegítő munkát végeznek.

Joó Zsuzsa

Balogh Zoltán polgármester elmondta, a településen tizenöten egyáltalán nem dolgoznak, néhányan még a közmunkára is alkalmatlanok.

Bár ők is kaptak korábban lehetőséget az önkormányzattól közmunkára, vagy nem éltek vele vagy valamilyen ok miatt előbb-utóbb el kellett őket bocsátani. Ők most a 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatásból élnek, mely egy évig jár.

A kormányzat egyébként 2012-ben csökkentette le a segély összegét 28 ezer 500 forintról majd’ huszonháromezerre, hogy így ösztönözzék az embereket a mielőbbi munkavállalásra.

Kérdésünkre, vajon mi lesz az egy év letelte után a segélyezettekkel, Balogh Zoltán nem tudott választ adni.

Ám akadnak közülük olyanok, akiket biztosan nem foglalkoztatna az önkormányzat az előző időszak rossz tapasztalatai miatt.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!