TISZASZŐLŐS

2018.01.11. 16:30

Szociális lakásokat vásárolnak Tiszaszőlősön, hogy ne csökkenjen tovább a népesség

Igyekeznek évről évre fejleszteni, élhetőbbé tenni Tiszaszőlőst. Az önkormányzat – amellett, hogy pályázatokat is szép számmal nyertek – tavaly önerőből is sokat fordított a község fejlesztésére.

– Pozitívan értékelem az évet, szerintem sokat léptünk előre. Megvalósítottunk önerős beruházásokat, sikerült fejleszteni és élhetőbbé tenni a települést, de pályázati forrásokat is százmilliós nagyságrendben nyertünk – összegezte röviden a tavalyi esztendőt Kerekes András polgármester.

Bár a tavalyi év a 2018-ban induló területfejlesztési pályázatok előkészítéséről szólt, megújult és új vizesblokkal bővült az iskola épülete, emellett hét út és az idősek napközi otthonának felújítását is elvégezték saját forrásból.

A helyhatóság egyik legnagyobb feladata ugyanakkor nem a település infrastruktúrájának fejlesztése, hanem a demográfiai folyamatok megállítása, a népességcsökkenés mérséklése.

Ilyen megfontolásból szociális lakásokat vásárolnak és újítanak fel folyamatosan. Eddig nyolc lakást vettek, ebből ötben már laknak, ami pontosan tizenöt gyermeket és kilenc felnőttet jelent.

Túlnyomó többségében szőlősi gyökerű, családi okok miatt költözni kényszerülő családokon segítenek, a képviselő-testület egyéni elbírálása alapján.

Szociális téren nemcsak a beköltöző, hanem a helyi családokra is gondolnak. A három felújítás alatt álló ingatlan egyike ikerház, az egyik feléből idén bölcsődét szeretnének kialakítani, míg a másik fele közösségi funkciókat fog kapni, a harmadik ingatlanba pedig újabb fiatal család költözhet.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!