Kultúra

2008.12.09. 17:27

Felújították az iskolakápolnát

Jászágón nemrégiben felújították az 1924-ben épült iskola kápolnáját. Egy viharban megrongálódott a kis épület tetőszerkezete, illetve csapadékvíz elvezető csatornája.

BCS

Az önkormányzatnak egy eredményes pályázat részeként — az általános iskola más részeit is felújították az elnyert összegből — nyílt lehetősége arra, hogy a Jászság egyetlen látogatható iskolakápolnáját rendbetegye. A pályázati támogatás a tető és az eresz megújítására adott lehetőséget, de ezzel együtt újravakolták, illetve ki is meszelték az épületet. Mint azt Mozsár Lászlóné polgármester asszony elmondta a több mint egy millió forintot költöttek a kápolna felújításra összességében.
A megújult kis épületet Macsi Sándor az általános iskola egykori igazgatója mutatta be számunkra, aki ez idő szerint helytörténészként a település iskolatörténeti, illetve helytörténeti gyűjteményének szakmai vezetését látja el. természetesen munkáját számos helybéli segíti a honismereti szakkör tagjai közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!