ZAGYVARÉKAS

2017.10.06. 19:50

Csodákat művel a festékszóróval Zoli, Zagyvarékason már kiállítása is nyílt

Sokaknak egy festékszóró spray-ről a vandalizmus, a közterek, szobrok és várótermek öncélú, értelmetlen elcsúfítása jut eszükbe. Van, akinek viszont lehetőséget jelent valami maradandó és szép megalkotására.

Régen dokumentumfilmes szeretett volna lenni, ma a szinkronszínészi pálya vonzza. Az alkotásról azonban nem mondana le Horváth Zoltán

Fotó: Kovács Mihály

– Óvodás korom óta szeretek rajzolni, mostanában főleg grafittal szoktam, mások szerint egész jól. Próbáltam festeni is ecsettel, de az annyira nem fogott meg.

– Pár évvel ezelőtt azonban megláttam az interneten, ahogyan festékszóró spray-vel festett valaki. Nagyon megtetszett, azonnal ki akartam próbálni – kezdte beszélgetésünket Horváth Zoltán, aki jelenleg a zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, és képeiből pár hete kiállítás nyílt a helyi Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár kiállítóterében.

Tavaly kezdte kérlelni édesapját, vegyen neki eszközöket ahhoz, hogy kipróbálhassa magát ebben a művészeti ágban.

Fellángolásnak tűnt érdeklődése, de miután nem akart alábbhagyni, végül augusztusban kapott egy kezdőkészletet a három alapszínnel és a még szükséges kiegészítőkkel.

– Miután kezébe vette a festékeket, nem telt el húsz perc, és szólt, menjek, nézzem meg, mit csinált – szólt közbe Zoli apukája, Horváth Zoltán.

– Nem vagyok kishitű, és tudom, ügyes a fiam, de teljesen meglepett, amit láttam. Persze, régóta érdekelte, sok videót nézett róla, de mégiscsak először próbált így festeni.

– Már megfigyeltük az anyukájával, nagyban befolyásolja a képek hangulatát az ő lelki állapota – jegyzi meg Zoli édesapja.

Régen dokumentumfilmes szeretett volna lenni, ma a szinkronszínészi pálya vonzza. Az alkotásról azonban nem mondana le Horváth Zoltán
Fotós: Kovács Mihály

 

– Ha kicsit rossz kedve van valamitől, jön az üresség, az űr, a bolygók. Ha jobb kedve van, fel van dobva, akkor növényeket, állatokat, tájképeket szokott festeni.

– Ez a színhasználatán is látszik. Egyébként kizárólag a szabadban festhet, ott is csak maszkban, hogy még véletlenül se lélegezzen be káros anyagokat.

Folytatni szeretné

Az ifjú művészt nagyon érdekli az állatvilág, egy időben szeretett volna dokumentumfilmes lenni. Most úgy gondolja, szívesen lenne majd szinkronszínész, a festést, alkotást azonban semmiképp sem akarja abbahagyni. Mostani kiállítása október 31-éig tekinthető meg a zagyvarékasi művelődési házban.

Kovács Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!