JÁSZAPÁTI

2017.09.14. 18:34

Egyhetes programsorozattal ünneplik a három évtizedes jubileumot

Egy egész hetes programsorral emlékezik meg arról a jászapáti Pájer Antal Művelődési Ház, hogy a Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján kivitelezett kultúrotthon megnyitotta kapuit 1987-ben.

Makovecz Benjámin történetekkel idézte édesapja emlékét

Fotó: Banka Csaba

A programsor felvezetéseként hétfőn délután „A kezdetek napján” a művelődési ház egykori és jelenlegi munkatársai, a fenntartó önkormányzat képviselői, érdeklődők gyűltek össze, hogy felidézzék az intézmény indulását, a három évtized történéseit.

Bukor Irén igazgató köszöntőjét követően Kladiva Imre címzetes apát, plébános áldotta meg a harmincéves épületet és az ott dolgozókat, majd Farkas Ferenc polgármester méltatta a helyi kulturális életet szervező intézmény munkáját.

A rendezvény vendége volt Makovecz Benjámin, grafikus fotóművész, az épületet tervező Makovecz ­Imre fia. A jubileumi hét programjai között szerepeltek gyermekprogramok, táncbemutatók.

Makovecz Benjámin történetekkel idézte édesapja emlékét

Csütörtökön délután a nyugdíjasok Ki mit tud?-­bemutatóját szervezik, pénteken a klasszikus zene, a kórusművek kedvelőit várják, szombaton pedig az apáti színjátszó kör tagjai mutatják be a ­Hyppolit, a lakáj című bohózatot.

B. CS.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!