A béke pártján

2024.05.01. 18:00

Menczer Tamás: nem ezt ígérték, Brüsszelben változás kell! (videó)

Brüsszel háborúpárti, nem a békét építi, nem Európa békéjét építi, hanem a háborút építi – hangoztatta Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója

Forrás: Facebook/Menczer Tamás oldala

Húsz éve léptünk be az Európai Unióba. Amikor beléptünk, volt két közös, világos célunk. Európában legyen béke és legyen jólét. Ma ezek közül kettő hiányzik, a béke és a jólét. Ezért mondjuk, hogy Brüsszelben változásra van szükség – fogalmazott a politikus.

Hozzáfűzte:

Brüsszel azt ígérte, hogy tisztelni fogjuk egymást, a tagállamok tisztelik egymást, a brüsszeli intézmények tisztelik a tagállamokat. Ezzel szemben bennünket, magyarokat nem tisztelnek. A békepárti álláspontunk miatt zsarolnak és nyomást gyakorolnak ránk. Brüsszel háborúpárti, nem a békét építi, nem Európa békéjét építi, hanem a háborút építi. Ezért mondjuk, hogy Brüsszelben változás kell. 

Menczer Tamás videóüzenetében kijelentette: Brüsszel az összes szankciós gazdasági, energetikai döntésével rombolta és rombolja az európai életszínvonalat. Ezért mondjuk, hogy Brüsszelben változás kell.

Június 9-én küldjünk olyanokat Brüsszelbe, akiknek valóban Európa békéje és jóléte a fontos. Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz – buzdította Facebook-posztjának követőit a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették – így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.

A politika tapasztalati műfaj. Pontosan tudjuk, hogy önök ezt az országot egyszer már tönkretették, nem visszaállították a munka becsületét, hanem a magyarok tömegeit lökték a munkanélküliségbe. Önök nem tisztességes nyugdíjat fizettek, hanem elvettek egyhavi nyugdíjat az idős emberektől, és annak nem tisztességes béreket fizettek, hanem elvettek egyhavi bért az emberektől – mondta a Fidesz politikusa.

Emlékeztetett arra, hogy ezzel szemben az Orbán-kormány egymillió munkahelyet teremtett. Visszaadtuk és meg is védtük az önök által elvett 13. havi nyugdíjat, és ma már a minimálbér több, mint az önök idején az átlagbér volt – mondta. Családtámogatási programjaikról azt mondta: világszinten is egyedülállóak.

Önök tönkretették már ezt az országot, újra tönkretennék, önök belevinnének bennünket a háborúba. Önök háborúpártiak, mi azonban békepártiak vagyunk, ezért megőrizzük és megóvjuk Magyarország békéjét és biztonságát – fogalmazott Menczer Tamás.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Fidesz kommunikációs igazgatója szavait Gyurcsány Ferenc feleségének címezve azt írta, van egy javaslata a számára: „csütörtökön 14 órára megyek a Mandinerbe egy podcastba, beszélni Magyarországról és Európáról. Ha ön nem gyáva, jöjjön el, vagy küldje el az egyik szárnysegédjét, Molnár Csabát is szeretettel várom 14 órára a Mandinerbe, csütörtökön. Én ott leszek.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában