hirdetés

2020.03.14. 00:00

Színes programokat biztosít diákjainak a rákócziújfalui Herman Ottó iskola

A Rákócziújfalui Herman Ottó Általános Iskola egy 2002-ben épült modern, akadálymentesített épületben működik, amely biztonságos, esztétikus és családias környezetet biztosít az ide járó gyermekeknek. Az intézmény nyolc évfolyamos iskolaként működik.

Forrás: Beküldött fotó

A kis létszámú osztályokban több idő és figyelem jut a tanulók nevelésére, a személyre szóló fejlesztésükre. A jól felszerelt tantermekben interaktív táblákkal, korszerű tanítási módszerekkel, szakmailag felkészült nevelők irányítják

a pedagógiai munkát.

– Az óvoda-iskola zökkenőmentes átmenete érdekében, Aranykapu címmel hatékony programot kínálunk a szülőknek – hangsúlyozta Zentai Erzsébet Veronika intézményvezető.

– Az első évfolyamban a Meixner-féle hatékony olvasás- és írástanítás módszert alkalmazzuk – mondta a vezető. – A Szolnoki Tanke­rületi Központ támogatásával az iskola több sikeres pályázatban is részt vesz. Jelentős szakmai, módszertani és eszközfejlesztések történtek az elmúlt időszakban, melyek hozzájárulnak az eredményesebb munkánkhoz. Az egészségnevelési program révén a gyerekek változatos sportrendezvényeken ismerkedtek a különféle sportágakkal és az egészséges életmóddal.

Fotó: Beküldött fotó

Az intézmény vezetője kiemelte az Ég és Föld pályázatot, ami egy környezet- és természetvédelmi iskolai program, mely során élményekkel gazdagodhatnak a diákok.

– Hagyományos programjaink a település és az iskolánk névadójához kötődő Rákóczi-hét és Herman-nap. A gyerekek minden évben izgatottan várják a tanulmányi, művészeti és sportversenyeket – avatott be hozzátéve: a Mi a pálya? pályázat kapcsán a szakmák megismertetésével, üzem és tanműhelyek látogatásával és pályaválasztási tanácsadással segítik a továbbtanuló diákok döntését.

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden tanuló képességének és érdeklődésének megfelelő középfokú iskolában folytassa tanulmányait, és olyan tudás birtokában hagyja el iskolánkat, amellyel mindenhol megállja a helyét, bárhová is kerüljön. A tanórán kívüli szabadidő hasznos eltöltésére szakkörök és sportkörök kínálatából választhatnak a gyerekek – magyarázta az intézményvezető, aki néhányat ki is fejtett.

– Népszerű szakkör a Kíváncsiak klubja alsós és felsős csoportja, a LIETO Iskola kézműves szakköre, a Bozsik-foci, a kosárlabda, a mazsorett-tánccsoport. Varga József polgármester aktív közreműködésével és támogatásával évek óta sikeresen működik a Pecasuli – mutatott rá az iskolai programok részleteire Zentai Erzsébet Veronika.

– A településünk ­nemzeti megemlékezésein, ­ünnepi műsorain tanítványaink rendszeresen szerepelnek. Rendezvényeinkre mindig nagy szeretettel várjuk a hozzátartozókat, hiszen a családok bevonásával a helyi közösséget építjük. Büszkék vagyunk tanítványainkra, akik az elmúlt évben matematika, versmondó, nyelvész, rajz, társastánc, darts megyei és országos versenyeken kiváló eredményeket értek el – összegezte az intézmény vezetője, aki szerint a nyári táborok is évről évre felejthetetlen élményeket nyújtanak a diákoknak.

Tanulóink véleménye az iskoláról

Karászek Béla, 1. osztály

– Nagyon szeretem az iskolát. Főleg a matematika- és a magyarórát. Szeretem a kreatívkodást. A farsangi buli jó volt, kommandós voltam. A karácsonyi zsibvásáron vásároltam és próbáltam eladni a radíromat.

Kovács Krisztina, 4. osztály

– Szép az iskola, tisztaság van. Jók és kedvesek a tanárok. Mindent jól elmagyaráznak. Szeretek ide járni. A Herman-napot nagyon szeretem, fát is ültettünk, az év állatairól sokat tanultam.

Nagy Regina, 8. osztály

– Szeretek ebbe az iskolába járni. Jó a közösség, kedvesek a tanárok, és kitartóak, a gyerekek érdekében dolgoznak. Jól tanítanak, nem unalmasak az órák. Felkészítenek a továbbtanulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában