Hirdetés

2023.01.25. 12:21

Stabilitás, növekedés, fejlődés: BI-KA Logisztika Kft.

A BI-KA Logisztika Kft. nemzetközi szállítmányozási, fuvarozási és logisztikai vállalat, Jász Nagykun Szolnok megye iparági vezető vállalkozása, országos szintű összehasonlításban nézve, ugyanebben az iparágban működő családi vállalkozások között dobogós helyen szerepel. Már több mint 30 éve működő cég folyamatosan fejlődik. Napjainkban a szolnoki központi jelenléten kívül Budapesten, Győrben és Kecskeméten is vannak szállítmányozási és fuvarozási tevékenységei.

Fotó: Szecsődi Balázs

Az elmúlt 5 évben a gazdasági és politikai változások adta kihívások mellett a tulajdonos dr. Karmazin György 2017-ben hirtelen bekövetkezett halála után, a vállalat menedzsmentje számára a mindennapi vezetői kihívások mellett, a következő évek stratégiai céljait is át kellett gondolnia. A hagyományok őrzése fontos, hiszen ez adja egy vállalat folyamatos működésének az alapjait, valamint meghatározza a cég kultúráját és egyéniségét. Emellett azonban, a gyorsan fejlődő világ, a működést meghatározó gazdasági környezet és a megrendelői igények hektikussága, egy folyamatos alkalmazkodást és rugalmasságot vár el a vállalatól.

 

A BI-KA Logisztika Kft. tulajdonosa és vezetősége tudatában van annak, hogy a múlt értékeinek őrzése mellett a változás elengedhetetlen és a vállalat hosszú távú sikeres működése szempontjából kulcskérdés.

Az elmúlt 5 évben az egykori néhány fős cég, immáron cégcsoportként a nagyvállalati szektor kapujában áll. A vállalat árbevétele 5 év alatt a duplájára nőtt, 2022-ben meghaladta a 12 milliárd forintot, munkatársi létszáma pedig megközelíti a 250 főt.

A növekedés természetes velejárója, hogy a vállalat ne csak az operatív működését, hanem a teljes stratégiai céljait is átgondolja. A tradicionális megbízók mellett az új megrendelők megjelenésével, a cég felülvizsgálta szolgáltatási portfólióját és hatékonysági szempontból a belső folyamatait is átalakította. A több telephelyen történő működés is egy teljesen új szemléletet kíván a munkaszervezés szempontjából. Egyfelől a vezetőktől nagyobb rugalmasságot és összehangolt működést kíván, míg a motivált munkaerő megtalálása szempontjából több lehetőséget biztosít, ami elengedhetetlen alapköve a növekedésnek.

A BI-KA Logisztika Kft. mint szolgáltató vállalat egyik legnagyobb értéke a munkatársak szakmai tudásának folyamatos fejlesztése.

A növekedés mellett, a stabilitás fenntartása is kiemelt cél, aminek egyik alapvető feltétele a munkatársak szaktudása, a vállalat dolgozóinak képzése, illetve az érkező új munkatársak minél rövidebb idő alatt történő beintegrálása. Ez utóbbit támogatja a betanulási tréning, annak érdekében, hogy minden új munkatárs mielőbb elsajátítsa azt az ügyfélközpontú gondolkodást, amely mentén a cég több mint 30 éve működik és növekszik.

A vállalat vezetése tisztában van vele, hogy a gazdasági elemzők előrejelzései alapján a következő időszak tele lesz kihívásokkal, amihez 30 év alatt megszerzett tudás, a rövid reakcióidő és a gyors alkalmazkodóképesség elengedhetetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában