Gulyásünnep

2023.08.28. 03:00

Gulyáshatározó – hogy tudjuk, mi került az asztalra

PR cikk

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Nagy Balázs

Bográcsgulyás: fokhagymával, paradicsommal ízesített változat

Alföldi gulyás: zöldségekkel (répával, karalábéval stb.) gazdagon dúsított

Szegedi gulyás: zöldségekkel és csipetkével készülő változat

Kolozsvári gulyás: édeskáposztával készül

Szerb gulyás: kelkáposztával dúsított, majorannával ízesített változat

Csángó gulyás: savanyúkáposztával készül

Babgulyás: a hosszú időre beáztatott száraz tarkababot egyszerre teszik fel a hússal főzni, gazdagon kell fűszerezni

Juhászos birka: a kizsírozott edénybe rétegezve rakják bele a húst, a paprikát és a hagymát, a hús a saját levében fő meg, az eredmény nagyon hasonlít a pörköltre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában