2023.08.28. 03:00
Gulyáshatározó – hogy tudjuk, mi került az asztalra
Illusztráció
Forrás: MW archív
Fotó: Nagy Balázs
Bográcsgulyás: fokhagymával, paradicsommal ízesített változat
Alföldi gulyás: zöldségekkel (répával, karalábéval stb.) gazdagon dúsított
Szegedi gulyás: zöldségekkel és csipetkével készülő változat
Kolozsvári gulyás: édeskáposztával készül
Szerb gulyás: kelkáposztával dúsított, majorannával ízesített változat
Csángó gulyás: savanyúkáposztával készül
Babgulyás: a hosszú időre beáztatott száraz tarkababot egyszerre teszik fel a hússal főzni, gazdagon kell fűszerezni
Juhászos birka: a kizsírozott edénybe rétegezve rakják bele a húst, a paprikát és a hagymát, a hús a saját levében fő meg, az eredmény nagyon hasonlít a pörköltre