Gulyásünnep

2023.08.28. 03:00

Nagykunsági szürkemarha gulyás - Petőfi kedvence

PR cikk

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

ELKÉSZÍTÉS

1. Egy fazékban, a zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát.

2. Lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és mérsékelt lángon pirítjuk tovább. Hozzáadjuk a kockázott paprikát, majd a felkockázott húst, kb. 15 perc után felöntjük vízzel, és enyhén besózzuk. Lassan főzzük kb. 1 órát, azután belerakjuk a kockázott zellert, a répát és a fehérrépát.

3. Miután főztük még negyed órát belerakjuk a kockázott burgonyát, és 10 -15 percig, alacsony lángon tovább főzzük. Kifőzött csipetkére tálaljuk

HOZZÁVALÓK

· 60 dkg marhapofa · 5 dkg mangalica zsír · 20 dkg vöröshagyma · 4 gerezd fokhagyma · csemege fűszerpaprika · 30 dkg burgonya · 15 dkg sárgarépa · 15 dkg zeller · 10 dkg fehérrépa · 10 dkg paradicsom · 10 dkg paprika · 5 dkg csipetke · 1 tk őrölt kömény · 1 tk só · csípőspaprika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában