2023.08.28. 03:00
Nagykunsági szürkemarha gulyás - Petőfi kedvence
Forrás: Illusztráció
Fotó: Shutterstock.com
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy fazékban, a zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát.
2. Lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és mérsékelt lángon pirítjuk tovább. Hozzáadjuk a kockázott paprikát, majd a felkockázott húst, kb. 15 perc után felöntjük vízzel, és enyhén besózzuk. Lassan főzzük kb. 1 órát, azután belerakjuk a kockázott zellert, a répát és a fehérrépát.
3. Miután főztük még negyed órát belerakjuk a kockázott burgonyát, és 10 -15 percig, alacsony lángon tovább főzzük. Kifőzött csipetkére tálaljuk
HOZZÁVALÓK
· 60 dkg marhapofa · 5 dkg mangalica zsír · 20 dkg vöröshagyma · 4 gerezd fokhagyma · csemege fűszerpaprika · 30 dkg burgonya · 15 dkg sárgarépa · 15 dkg zeller · 10 dkg fehérrépa · 10 dkg paradicsom · 10 dkg paprika · 5 dkg csipetke · 1 tk őrölt kömény · 1 tk só · csípőspaprika