Sport

2007.03.21. 13:58

Vivien gyűjti az erőt

Mostanság Folláth Vivien számít a legeredményesebb szolnoki kajakosnak, aki épp napokban tért haza az olaszországi edzőtáborból.

SZOLJON

Vivien évek óta kitesz magáért a honi és nemzetközi vízeken. A Szolnoki KKK 24 éves versenyzője az elmúlt szezonban többek között magyar bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett páros hajóban maratoni távon. Síkvizen is jó eredményeket ért el, hiszen 1000 méteren magyar bajnoki bronzérmet könyvelhetett el páros hajóban.

Az idei évad jelentősebb kajak-kenu versenyei

05.11–15.: I. Felnőtt síkvizi Eb és vb. válogató, Szeged

05.25–27.: Maraton ob és válogató, Győr

06.08–10.: II. síkvizi Eb, vb. válogató és ob, Szeged

06.27–07.01.: Felnőtt síkvizi Európa-bajnokság, Ponteverda

07.14–15.: III. felnőtt síkvizi válogató, vidék bajnokság, Szeged

07.14–15.: Felnőtt maraton Európa-bajnokság, Trencsény

08.04–05.: Felnőtt maraton vb pótválogató, Győr

08.08–12.: Felnőtt síkvizi világbajnokság, Duisburg

09.08–09.: Felnőtt maraton világbajnokság, GyőrMost is szorgalmasan készül, gyűjti az erőt, hiszen az idei évadban is komoly megméretések várnak rá. Közben három hetet úgynevezett melegvizes edzőtáborban töltött az olaszországi Sabaudiában.

— Rómától körülbelül 100 kilométerre, délre fekszik város, ahol a Tirrén-tenger egyik öblében tettük vízre hajóinkat — kezdte mondandóját. — Általában ragyogó időben 25 Celsius-fok fok volt az átlaghőmérséklet, délelőttönként a vízen voltunk, délutánonként pedig a kajkozás mellett futás és konditermi foglalkozások szerepeltek a programban. A költségeket a klubom állta, edző édesapám Folláth János pedig engem és a hajómat szállította oda-vissza. Odakinn a KSI csapatával Mórocz István edző irányítása alatt dolgoztam. Munkában nem volt hiány, igyekeztem jól kihasználni a kiváló kora nyári időt. Szabadidőmben pedig könyveimet és jegyzeteimet is át kellett néznem, hiszen a Pécsi Egyetem testnevelő tanári szakán az utolsó félévemet gyűröm. Most már itthon edzek a Holt-Tiszán nap mint nap. Az idő nagyon halad, mert május utolsó hétvégéjén Győrött rendezik meg az országos maraton bajnokságot, amely egyben válogató is lesz a júliusi trencsényi világbajnokságra. Úgy tudom, ha a trencsényi kontinensviadalon jó eredményt érek el, akkor a szeptemberi győri világbajnokságra már nem kell válogatóznom. Mindezek mellett síkvizen az 1000 méteres távon igyekszem jó eredményeket elérni egyes hajóban.

Vivien elárulta, hogy maratonon a páros mellett egyes hajóban is megpróbálkozik a versenyzéssel. Ez sem áll távol tőle, hiszen két éve a perthi világbajnokságon ezüstérmet szerzett. Mint kiderült párosban új társsal vág neki az elkövetkező szezonnak. — Csay Renitől, eddigi páromtól elválnak útjaink. Azt gondoltuk, hogy nem egészséges, ha párosban társak, míg egyesben vetélytársak vagyunk. Mindezeket kulturáltan megbeszéltük, és sok sikert kívántunk egymásnak. Ebben az évadban a tolnai Buchmüller Judittal fogok versenyezni, aki ifjúsági vb-n és Eb-n páros hajóban szerzett dobogós helyeket az elmúlt években. Reméljük jól kijövünk majd egymással, és az eredmények sem maradnak el — nyilatkozta a szolnoki versenyző.

05.25–27.: Maraton ob és válogató, Győr

06.08–10.: II. síkvizi Eb, vb. válogató és ob, Szeged

06.27–07.01.: Felnőtt síkvizi Európa-bajnokság, Ponteverda

07.14–15.: III. felnőtt síkvizi válogató, vidék bajnokság, Szeged

07.14–15.: Felnőtt maraton Európa-bajnokság, Trencsény

08.04–05.: Felnőtt maraton vb pótválogató, Győr

08.08–12.: Felnőtt síkvizi világbajnokság, Duisburg

09.08–09.: Felnőtt maraton világbajnokság, Győr -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!