Sport

2008.03.26. 11:27

Fradi-meccs: rendőrségi összevonás a kiemelt kockázatú rangadóra

A Fradi az mégis csak a Fradi. Az ország legnépszerűbb klubjának labdarúgó csapata bármerre jár is az országban, annak ellenére, hogy immár két éve a másodosztályban szerepel, többezer nézőt csal a lelátókra. Nem lesz ez másként négy nap múlva, Szolnokon sem.

Gelei József

Régen volt ilyen izgalmas a másodosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának küzdelemsorozata, mint idén. Három csapat szinte teljesen egyforma esélyekkel küzd a bajnoki címért. Hiába tartotta a szezon előtt szinte mindenki, szurkoló és szakember egyaránt a pontvadászat toronymagas esélyesének a Zöld Sasokat, a nagymúltú kilencedik kerületi gárda eddig nem tudott vidéki ellenlábasai fölé kerekedni. Mi több, jelenleg a Szolnoki MÁV-Mondi együttese vezeti a táblázatot, három ponttal megelőzve a Ferencvárost, melyet ráadásul még a Kecskemét is maga mögé utasít.

Jegyek, bérletek

A klubtól kapott információ szerint a találkozóra semmilyen bérlet nem érvényes, csak az erre a találkozóra megváltott belépőkkel lehet a stadionba bejutni. A jegyeket egyébként a Tiszaligeti Stadion főépületében munkanapokon 8 és 17 óra között vehetik meg a szurkolók. A szoljon.hu internetes portálunkon játszott és jegyet nyert olvasóinkat személyi azonosságuk igazolása után, az Olaj-csarnok felőli kapunál engedik be a rendezők.

Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a vasárnap 13 órakor, a Tiszaligetben kezdődő Szolnok—FTC összecsapás a tavasz rangadója címet kapta. Az érdeklődés pedig még a 2006 őszi Fradi-látogatást is felülmúlja, a hírek szerint tízezer embert várnak a lelátókra. Mindez a házigazdákra és a rendőrségre kiemelt feladatot ró.

— Az MLSZ kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette az összecsapást, ez azt jelenti, a rendőrség közfeladatot lát a találkozó biztosítása során, s ezért nem kell külön fizetni klubunknak — felelte érdeklődésünkre a MÁV-Mondi klubigazgatója, Tóth Dénes.

A megyei rendőrkapitányság számára nem újdonság a feladat, erről és az előkészületekről kérdeztük a közbiztonsági igazgatót, Molnár Miklós ezredest, megyei főkapitány-helyettest: 

— Az elmúlt bajnokság során már volt szerencsénk a ferencvárosi szurkolókhoz Szolnokon, Karcagon, Jászapátin és Jászberényben is, azaz valóban vannak tapasztalataink róluk. Eddig még egyszer sem volt problémánk velük, a négy meccs során egyetlen előállítást hajtottunk végre. Azt azért szeretném mindenkiben tudatosítani, nem mi leszünk a rendezők, mi csak biztosítjuk a nézők zavartalan, nyugodt szórakozását a stadionon belül és kívül is. Most azonban híreink szerint minden eddiginél népesebb szurkolótábor érkezik a fővárosból. Ennek megfelelően megfelelő létszámú rendőri erőket vonunk össze március 30-ra Szolnokon és készenlétben áll a szomszédos megyék állománya is. A vendégszurkolókat már a város határában, illetve a vasútállomáson várjuk és rendőri felvezetéssel kísérjük őket a Tiszaligetbe. A két tábort hermetikusan elzárjuk egymástól. A fradisták a két kapu mögött, a karéjban helyezkedhetnek el, míg a hazai szimpatizánsoké a nézőtér hosszanti része. A beléptetést rendkívül szigorúan vesszük, a rendezők rendőri megerősítés mellett végzik majd munkájukat. Nem lehet szeszesitalt bevinni a nézőtérre, de arra is odafigyelünk, hogy a stadion közelébe se árulja senki — foglalta össze röviden az előkészületeket Molnár Miklós.

Információink szerint a klub biztonsági szolgálata száz, a rendőrség kétszáz egyenruhása teljesít szolgálatot a meccs napján. A stadionba 11.30-tól mehetnek be a szurkolók. A hazai drukkerek az Olaj-csarnok, illetve a Tiszaligeti Sportcsarnok felől közelíthetik meg a lelátókat, autóikkal pedig a feketesalakos pályán parkolhatnak. A vendégszurkolók a főbejáraton, illetve a Cora áruház felőli kapun juthatnak fel a nézőtérre. A mérkőzés után először a fradisták hagyhatják el sporttelepet, s csak távozásuk után indulhatnak el a hazai nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!