Sport

2009.07.31. 11:51

Szintai Dávid európai nagydöntőbe vezette a válogatottat

A közelmúltban óriási bravúrt hajtott végre a Nemzetek Kupáján a korosztályos magyar fiú teniszválogatott.

SZOLJON

Második helyével jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az Olaszországban megrendezett Európa-bajnoki kvalifikációs tornán. A salói viadalon a Szintai, Rendek, Koncz összeállítású magyar gárda mindvégig szenzációs formában teniszezve a döntőbe jutott. A kontinensvetélkedőn való szereplés lehetősége az utolsó mérkőzésen, a német válogatott ellen dőlt el. A két egyéni mérkőzés után 1:1-re állt a csata, így a páros döntött a továbbjutás sorsáról. Az torna legutolsó mérkőzése óriási küzdelmet és végül magyar győzelmet hozott. A szolnoki Szintai Dávid remek teljesítménnyel járult hozzá a bravúrhoz, egyéniben és párosban is diadalmaskodott.
Magyar fiúválogatott még soha sem kvalifikálta magát az európai nagydöntőbe, melyen olyan nagy tenisznemzet együttesei lépnek pályára, mint Spanyolország, Anglia, Franciaország, Olaszország és Oroszország. A kvalifikációs torna legjobb játékosának Rigó Sándor edző tanítványát, Szintai Dávidot választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!