Sport

2011.06.28. 09:27

Kiss Kálmánról nevezték el a túrkevei sportcsarnokot

A létesítmény névadója, Kiss Kálmán kereken 50 esztendeje dolgozik a város birkózósportjáért. A ceremónia napján országos ifjúsági birkózóbajnokságot rendeztek a Kiss Kálmán Városi Sportcsarnokban.

G. G.

Immár hivatalosan is Kiss Kálmán birkózó mesteredző nevét viseli a túrkevei városi sportcsarnok. Erről még januárban, a képviselők egyhangú szavazata alapján döntött a helyi önkormányzat, a névadó ünnepséget pedig szombaton tartották. Az eseményen az idén 750 éves település vezetői mellett részt vett dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, az országos szakszövetség hivatalban lévő elnöke.

Mint azt Ozsváth Lászlótól, a Túrkevei VSE tiszteletbeli elnökétől, a sportcsarnokot fenntartó Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskola igazgatójától megtudtuk, a névadó táblája mellett további öt emléktáblát is lelepleztek. Ezeken a fennállása 100. évfordulóját ünneplő helyi sportegyesület legjelesebb tagjai, birkózók, labdarúgók, kézilabdázók, autókrosszosok és mások, összesen 267 név szerepel. A ceremónia napján egyébiránt Keve Kupa — Kaposvári Géza-emlékverseny néven országos ifjúsági birkózóbajnokságot rendeztek a Kiss Kálmán Városi Sportcsarnokban.
A létesítmény névadója, Kiss Kálmán kereken 50 esztendeje dolgozik a város birkózósportjáért. A kiváló szakember tanítványai közül olimpikonok, világ- és Európa-bajnokságon értékes helyezéseket elért versenyzők és magyar bajnokok — a teljesség igénye nélkül többek között Bíró László, Kiss Sándor, Fórizs János, Lakatos Győző, Szarka Imre és Kiss Károly — kerültek ki. Szakmai munkája elismeréséül az országos szövetség tavaly decemberben „Fél évszázad a birkózásért" rangos kitüntetésben részesítette. Idős kora ellenére jelenleg is aktív, és ezentúl a róla elnevezett sportcsarnok falai között vezeti a túrkevei birkózópalánták edzéseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!