KOSÁRLABDA

2017.07.11. 11:03

A jó Eb-rajt után gyenge folytatás

Azok után, hogy U20-as női válogatottunk huszonegy ponttal megnyerte a portugáliai A-divíziós Európa-bajnokság csoportkörének nyitómeccsét a végső győzelemre is esélyesnek tartott franciák ellen, nagy csalódásként lehet csak elkönyvelni a szlovénok elleni második fordulós produkcióját.

P. Gy.

 

A lányok játéka minden tekintetben elmaradt az előzetes várakozásoktól, amit nem lehet annyival elintézni, hogy a szombati összecsapás biztosan sokat kivett belőlük. A szlovénok láthatóan nagyon felkészültek a mieinkből, keményen levédekezték a kulcsembereinket, akiknek így minden egyes pontért duplán meg kellett dolgozniuk.

Sokatmondó adat, hogy a nagyszünetig a tizenkilenc magyar triplakísérletből mindössze három esett be, míg a túloldalon ez a szám nyolcból hat volt, ezért nem csoda, hogy ekkor már huszonkét ponttal vezetett az ellenfél. A fordulást követően Cziczás László szövetségi edző az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosait is pályára küldte. És, hogy némi pozitív felhangja is legyen a történetnek, a második félidőt lehoztuk döntetlenre, valamint a harminchárom perc alatt húsz pontig jutó Török Ágnes egyéni teljesítménye is megsüvegelendő.

Szlovénia–Magyarország 77–55

(27–15, 21–11, 16–16, 13–13)

Magyarország: Studer 2, Aho 2, Dubei 5/3, Török 20/3, Kuttor 5. Csere: Weninger 9/3, Kiss A. 5, Bach 1, Kocsis, Markó 6/6, Tóth T., Benke. Szövetségi edző: Cziczás László.

Válogatottunk számára a hétfő esti Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzéssel zárult a csoportkör.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!