ATLÉTIKA

2017.08.10. 11:38

Farkas Lilla a fiúkat is lehagyta a maratonon

Az újszászi Fehér János harmincnegyedik alkalommal teljesítette a Tatai Minimarathont.

Az újszászi versenyzők a tatai Öreg-tó partján, balról a második Farkas Lilla.

Fotó: Kézér Béla

Az elmúlt években komoly nemzetközi rangot és ismertséget vívott ki magának a Tatai Minimarathon elnevezésű verseny, ezzel is öregbítve Tata városának és a futók népes táborának jó hírét. Volt év, amikor a Nemzetközi Páneurópai Unió védnökségét is élvezte.

Az idei versenyen 39 Celsius-fokot mértek a rajtnál, amikor a korábban megszokottól eltérően nem délután, hanem délelőtt 11-kor neki vágott a 736 versenyző a Tata legszebb részein kanyargó 13,5 kilométeres távnak.

A hűvösebb erdős részeken viszonylag kellemes volt a futás, a tóparton élénk szél mérsékelte a meleget. A legjobb hűtést azonban a Kertvárosban a lelkes szurkolók által működtetett párakapukból és locsolócsövekből kapták a futók.

Mint eddig mindig, a XXXIV. minimarathonon is indultak újszásziak, a többség már többször futott Tatán. Közülük a csúcstartó Fehér János, aki harmincnegyedszer ment végig a pályán.

Az újszászi versenyzők a tatai Öreg-tó partján, balról a második Farkas Lilla.
Fotós: Kézér Béla

Csak ő és a tatabányai dr. Répássy György büszkélkedhetnek ezzel a teljesítménnyel. Ketten – Bakos Dávid és Major ­László – első alkalommal teljesítették a távot. A 12 fős újszászi csapatból, a férfiakat lehagyva Farkas Lilla futott a leggyorsabban (1:01:25).

A nők abszolút versenyében hatodik helyen végzett és megnyerte korcsoportja, a 18–19 évesek versenyét. Lilla nemrég még a hongkongi világbajnokságon lábtoll-labdázott, de Hongkongban is tartott futóedzéseket.

Hazaérkezése után Balatonaligára utazott, ahol az abonyi triatlonozókkal edzőtáborozott. Így nem csoda, hogy lehagyta az újszászi fiúkat, akik közül a 96. helyezett Zakar József (1:04:24). ért legjobb idővel a célba.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!