LABDARÚGÁS

2017.08.06. 08:30

A hőség is a Szolnoki MÁV ellenfele lesz Dabason

Valószínűleg kánikulai fordulót rendeznek hétvégén a másodosztályú bajnokságban. A nyitókörben a Dorog ellen 2–2-t játszó Szolnoki MÁV FC Dabason lép pályára a Soroksár ellen, vasárnap 17.30-kor.

Fotó: Csabai István

Mindkét csapat döntetlennel nyitotta a szezont: a szurkolói által csak „Sori”-ként emlegetett Soroksár a Vác vendégeként – a ­váci sporttelep felújítása ­miatt Óbudán­ – gól nélküli döntetlent ért el. A MÁV pedig hazai pályán ikszelt a Doroggal.

– Bebizonyosodott, hogy gólokat tudunk szerezni, de ugyanígy meg tudjuk teremteni azokat a helyzeteket is, amelyekből gólt kapunk – utalt vissza még az idénynyitóra Balogh Pál, a szolnoki csapat vezetőedzője.

– A ki nem kényszerített hibák számát kell a nullához közelíteni annak érdekében, hogy a csapatvédekezésünk rendben legyen. Ha a két csapat tavalyi keretét összehasonlítom, akkor szerintem a soroksáriak valamivel gyengébbek most. A mi csapatunk viszont azonos képességű. Ha még több közös munkát teszünk bele, akkor még jobbak leszünk.

– Ha viszont meg tudnám mondani, hogy milyen eredményt érünk el vasárnap, akkor alighanem jós lennék. Annyit azonban hozzáteszek, hogy nagyon szomorú lennék, ha pont nélkül térnénk haza.

Az előző szezon végén megszűnt a Ferencváros NB III.-ban szereplő csapata, így kézenfekvő volt, hogy az FTC fiókcsapatának tekinthető Soroksár keretét ebből az eresztésből töltötték föl. Öt új játékos mellett az új vezetőedző, Lipcsei Péter is a „Fradi-­fakóból” jött.

– Az idegenbeli döntetlennek akkor van igazán értéke, ha a hazai meccseket behúzzuk. A Szolnokot tehát le kell győznünk a hétvégén, s akkor nem lehetünk elégedetlenek- mondta az FTC egykori ikonja.

– Nem lesz könnyű, egyrészt a Szolnok az előző szezonzárón is megtréfált minket Soroksáron, másrészt hiába lesz papíron hazai a vasárnapi meccsünk, sporttelepünk felújítása miatt Dabason vagyunk kénytelenek fogadni a kék-fehéreket. Márpedig az a pálya nekünk is ismeretlen terepnek számít.

– Egy edzőnek az eredmény is fontos, de nekünk azt is figyelembe kell venni, hogy megszűnt az FTC harmadosztályú csapata, ahonnan öt fiatal srác került át Soroksárra. Szeretnénk nekik minél több lehetőséget adni, hogy megnézhessünk, van-e visszaút számukra az NB I.-be.

A Dorog elleni meccsen két saját nevelésű fiatal került a szolnoki csapat kezdőjébe: Horgosi Donát és ­Földi ­Marcell. Előbbi már a ­tavalyi szezonban majdhogynem alapemberré nőtte ki ­magát tizenhét évesen. Csereként pedig Kánya Norbert és Nyerges­ Arnó kapott lehetőséget a bizonyításra.

– A fiatalok a szorgalmukkal és a hozzáállásukkal érdemelték ki a lehetőséget – folytatta a szolnoki szakvezető.

– Fokozatosan szeretnénk őket beépíteni a csapatba, ez motivációt is jelenthet az utánpótlás-játékosoknak. Ezeknek a fiataloknak köszönhetően is reális esélye van annak, hogy minél több saját nevelésű játékos legyen a keretben, aztán pedig a kezdőcsapatban.

Debrecenben szerepel a Ferencváros

Immár a negyedik forduló találkozóit rendezik az OTP Bank Ligában. A listavezető Diósgyőr a Balmazújváros vendége lesz, míg a címvédő Honvéd az újonc Puskás Akadémia otthonában lép pályára. Meglepetés lenne mindkét meccsen a hazai győzelem. A mai nap harmadik összecsapásán a Haladás Pakson vendégeskedik.

Vasárnap a Bordeaux-verő Videoton Mezőkövesden próbálja begyűjteni a három pontot. A Debrecen a múlt héten első pontját, míg a Fradi első győzelmét szerezte, egy biztos, jó meccs várható a Nagyerdőben. Az Újpest–Vasas derbi pedig zárt kapus lesz, a hazaiak nyeretlenül három döntetlen után várják angyalföldi vetélytársukat.

A bajnokság állása: 1 Diósgyőr 7 pont, 2. Vasas 6, 3. 3. Mezőkövesd 6, 4. Ferencváros 5, 5. Budapest Honvéd 5, 6. Videoton 5, 7. Haladás 3, 8. Újpest 3, 9. Paks 2, 10. Balmazújváros 2, 11. Debrecen 1, 12. Puskás Akadémia 1 pont.

(vcs)

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!