LABDARÚGÁS

2017.08.18. 12:17

Jön a Szolnok megyei rangadó

Nem kellett sokat várnunk az első Szolnok megyei rangadóra a harmadosztályú bajnokság idei szezonjában. A Jászberényi FC és a Tiszafüredi VSE ugyanis már a 2. fordulóban egymásnak feszül a Keleti csoportban.

Tóth Tibor (jobbra) rutinjára is nagy szüksége lesz a Tiszafürednek

A tavalyi bronzérmes JFC az újonc Gyöngyös vendégeként lépett pályára először az idényben, és lehet mondani, alaposan megizzadt ellene.

Ha nincs Mile Krisztián – és az ő két jól eltalált szabadrúgása –, akkor könnyen lehet, hogy még pontot sem szereznek a Zagyva-partiak.

A Tiszafüred szintén egy kék-fehér mezes együttessel, egész pontosan az MTK II-vel mérkőzött meg, amely az előző kiírásban a tisztes negyedik helyet szerezte meg.

A bemutatkozás jól sikerült, Csillag László tanítványai már az ötödik percben vezetést szereztek, ám az első játékrész végén a vendégek kiegyenlítettek, ezzel döntetlenre mentve a találkozót – merthogy a második negyvenöt perc során nem esett gól.

Tóth Tibor (jobbra) rutinjára is nagy szüksége lesz a Tiszafürednek

– Két rúgott góllal illene nyerni idegenben, hogy nem sikerült, az részben a fiatalság, részben az összeszokatlanság számlájára írható – kezdte Gelei Károly, a JFC mestere.

– Sajnos, lettek sérültjeink és egy eltiltottunk is (Sorecz Szabolcs), ami cseppet sem könnyíti meg a dolgunkat.

„Ráadásul a Füredet abszolút nem ismerjük, ezért előzetesen nem tudjuk, hogy mire számíthatunk majd tőle.”

– Nincs könnyű sorsolásunk, ezért külön örvendetes, hogy már az első találkozónkon pontot sikerült szereznünk – mondta Csillag László, a fürediek szakvezetője.

– Egy jó kezdés mindig önbizalmat ad a folytatáshoz, most kiderül, mi ebből mennyit tudunk profitálni. A berényiek keretét nagyszerű, minőségi futballisták alkotják, mondanom sem kell, ők az esélyesek, de mi sem feltartott kézzel lépünk pályára ellenük.

A Jászberény–Tiszafüred mérkőzés szombaton 17.30-kor kezdődik. A játékvezető Mencsik László lesz.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!