VÍZILABDA

2017.09.14. 09:46

Bajnoki címre hajt a Szolnoki Dózsa az új igazolásokkal

Jelképes jelenetek játszódtak le a Szolnoki Dózsa- Szerbia gálamérkőzés szünetében.

Bátori Bence (jobbra) és társai a jövő héten már Magyar Kupa-mérkőzéseket játszanak, méghozzá hazai medencében

Forrás: olajtv.hu

A Fradihoz igazolt Vámos Márton Zalánki ­Gergőnek adta át sapkáját, míg az ugyancsak fradistává lett Varga Dénes Bátori­ Bencének passzolta a fejfedőt.

Gyaníthatóan a legjobb pólós korban érkezett Szolnokra Bátori Bence. A huszon­hatodik évében járó szélső az Újpestben kezdte karrierjét, de 2010-ben már a Honvéd játékosaként lett ­Magyar Kupa-győztes.

Három szezont húzott le Egerben, majd ugyanennyit az OSC-nél, mire megérkezett Szolnokra. A Dózsa klubvezetése többször is megkereste az átigazolási lappal, kézjegye azonban csak tavasszal került rá a hivatalos okmányra.

– Egy Bajnokok Ligája-győztes csapatról van szó. Az utóbbi három évből háromszor nyerte meg a Szolnok a bajnokságot – adta meg a nagyon pontos és érthető magyarázatot a 193 centiméteres szélső, hogy ­végül miért döntött a Dózsa mellett.

– Nagyon-nagyon patinás klub, évek óta hívnak, és most láttam elérkezettnek az időt arra, hogy ide igazoljak.

A három távozó (Varga ­Dénes, Vámos Márton és ­Hugo Crousillat) és a három érkező (Milos Csuk, Zalánki Gergő és Bátori Bence) jóvoltából ha alapjaiban nem is, de biztosan változik a Szolnoki Dózsa játéka.

Ezt a hetedik szolnoki évadát kezdő Kis Gábor úgy fogalmazta meg, hogy össze kell simulnia a már itt játszók és az érkezők stílusának. Természetesen úgy, hogy abból a csapat a lehető legtöbbet profitálja.

Bátori Bence (jobbra) és társai a jövő héten már Magyar Kupa-mérkőzéseket játszanak, méghozzá hazai medencében
Forrás: olajtv.hu

– Ez majd a meccseken, a csapatrendszerben kiderül – folytatta Bátori Bence.

– Én azért nagy általánosságban ilyen játékos vagyok: gyors, szélső átlövő játékos, általában a gólokkal, gólpasszokkal szoktam kiemelkedni, de azért manapság ez a vízilabda nagyon összetett már, mindenkinek kell tudnia ugyanúgy védekeznie is. Tehát már nincsenek külön támadó és védekező játékosok.

Szeptember 23-án és 24-én Szolnokon rendezik a Magyar­ Kupa csoportselejtezőinek küzdelmeit. A C csoportba a Dózsa mellett a Vasas, a KSI és az UVSE nyert besorolást. Nem megbántva utóbbi három csapatot, a legkisebb minimum, hogy a kupában – is – címvédő Dózsa tükörsimán jusson a legjobb nyolc ­közé.

A szezon viszonylag korai szakaszában azonban már komoly próbatétel elé állhat a csapat. November negyedikén Budapesten rendezik az európai Szuperkupa döntőjét a BL-győztes Szolnok és az ­Euro Kupát megnyerő ­Ferencváros között.

Csak emlékeztetőül: Varga Dénes és Vámos ­Márton az új szezonban, ­Madaras ­Norbert, Varga Dániel és ­Sztefan Mitrovics egy évvel korábban igazolt át Szolnokról az FTC-be.

Nyilván a Ferencváros és a Szolnok új játékosai is komoly lehetőséget látnak a hosszú szünet után újra megrendezendő európai Szuperkupában.

– Szerintem addigra fogunk már úgymond egy picit formába lendülni – válaszolta a ­Dózsa új szélsője.

– Nyilván teljesen más lesz, ha azt a meccset összehasonlítjuk az év végi játékunkkal, de most egy komoly alapozó időszak elé nézünk, és arra a meccsre majd biztos komolyan fel fogunk készülni.

A bajnoki érem már egészen biztos

2011 óta minden évben érmet nyert a bajnokságban az a csapat, amelyben Bátori­ Bence játszott. Tagja­ volt a 2013-ban világbajnoki ­címet nyert válogatottnak, a 2016-os Európa-bajnokságról van egy bronzérme, a ­Világligából és a világkupáról egy-egy ezüstje.

A budapesti vizes-vb-n nem került be a tizenhármas keretbe. Feltett szándéka, hogy a 2020-as tokiói olimpiát és az addig sorra kerülő világversenyeket ne nélküle rendezzék meg.

Gutai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!