RÖPLABDA

2017.09.21. 10:30

Otthon tartották a kupát, a berényi csapat meg is nyerte a Szeles Péter-emléktornát

A házigazda Jászberényi RK győzelmével zárult az idei Szeles Péter-emléktorna. A két napon át tartó viadalra hat csapat – Budaörs, Gödöllő, Kolozsvár (román), MTK, Vasas, Nyíregyháza – kapott meghívást. Deme Gábor tanítványai a döntőben a Nyíregyházát múlták felül.

Deme Gábor (középen) szerint jó úton haladnak, ugyanakkor messze még a vége

Fotó: Gémesi B.

– A felkészülés ezen időszakában arra törekszünk, hogy a lányok minél több időt töltsenek a pályán, folyamatosan kapják a meccsterhelést, mert így derül ki leginkább, hogy mik azok a játékelemek, amelyek fejlesztésre szorulnak.

– A Szeles Péter-emléktorna csupán az első lépcsőfok volt a megkezdett úton, hiszen péntektől már egy nemzetközi felkészülési tornán veszünk részt Kolozsváron – számolt be lapunknak Deme Gábor, a Jászberényi RK vezetőedzője.

– Természetesen örülök, hogy itthon tartottuk a kupát, de ebből messzemenő következtetéseket nem lehet és nem is szabad levonni. Tesszük tovább a dolgunkat.

A Zagyva-partiak már az első csoportmeccsükön komoly ellenállásba ütköztek, a Gödöllő ugyanis 30–28-ra megnyerte az első játszmát.

A berényieknek azonban a folytatásban sikerült magasabb sebességi fokozatba kapcsolniuk, és végül behúzták a mérkőzést (2:1). Az első játéknap rangadója, a Nyíregyháza elleni találkozó is hasonlóan kiélezett küzdelmet hozott, de ismételten a berényiek kerekedtek felül.

A kettő-nullás vezetés birtokában pedig Deme Gábor a csapat fiatal játékosainak is lehetőséget adott (2:1).

Deme Gábor (középen) szerint jó úton haladnak, ugyanakkor messze még a vége
Fotós: Gémesi B.

A másnap délelőtti, MTK elleni összecsapáson is a fiatalok kapták a főszerepet, az első szett megnyerése után ugyanis majdnem mindegy volt, milyen eredmény születik, mert a csoportelsőségét már bebiztosította a JRK (1:2).

A Kolozsvár elleni elődöntőben már kifejezetten jól mozogtak a lányok, ami újabb győzelmet és döntőbe jutást ért a Berénynek (3:1).

A fináléban a korábbi csoportellenfél, a Nyíregyháza várt Miklai Zsanettékre. Ha már a korábbi válogatott ütő neve szóba került, el kell mondani, a fináléban ismét bizonyította, hogy miért tartozik a sportág honi elitjébe.

Elemi erejű lecsapásaira egyszerűen nem volt ellenszerük a nyírségieknek, ráadásul a társak is remekül a keze alá dolgoztak, így nem is lehetett más az eredmény, mint magabiztos jászberényi győzelem (3:1).

– Egy nap alatt három mérkőzést lejátszani, nem tartozik a legkönnyebb feladatok közé. Ezért a vége kifejezetten húzósra sikeredett, és főképp az döntött, hogy ki bírja jobban fizikálisan – mondta a döntőt követően Miklai.

– Sokan nem gondolták volna, hogy képesek lehetünk megnyerni a tornát, ezért még édesebb a siker íze. Technikailag talán még nem vagyunk ott, ahol a környező riválisaink, de egymásért küzdésben többek vagyunk náluk.

Miklai Zsanett a JRK legjobbja

Eredmények. Csoportmeccsek. A csoport: Jászberény–Gödöllő 2:1, Nyíregyháza–MTK 2:1, MTK–Gödöllő 0:3, Jászberény–Nyíregyháza 2:1, Jászberény–MTK 1:2. B csoport: Vasas–Budaörs 3:0, Budaörs–Kolozsvár 1:3, Kolozsvár–Vasas 2:3, Nyíregyháza–Gödöllő 3:0. Bronzmérkőzés: Kolozsvár–Vasas 2:1. Döntő: Jászberény–Nyíregyháza 3:1.

Különdíjasok. Legjobb liberó: Lékó Lilla (JRK). Legjobb mezőnyjátékos: Alina Adamenja (JRK). Legjobb támadó: Sanja Kalicanin (Nyíregyháza). Legjobb feladó: Sabina Miclea (Kolozsvár). Legjobb jászberényi játékos: Miklai Zsanett.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!