LOVASSPORT

2017.10.05. 10:23

Mozgalmas bajnoki évad áll a megye lovas versenyzői mögött

Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobb díjugratói a minap Kenderesen randevúztak, ahol a szakág megyei döntőjét rendezték meg.

Mondta honlapunkkal Bíró Árpád, a megyei lovas szövetség elnöke. Az amatőrök fináléjában Kiss Boglárka Kurázsi nyergében lett a bajnok, míg ezüstérmes Mezei Orsolya Cosimellával, a harmadik helyen pedig Ecsédi Viktória Kende nevű lovával végzett.

A felnőttek mezőnyében Teleki Zoltán Kabalával lett aranyérmes, S. Papp Jenő Cassandra Fortiussal ezüstérmes, míg Beke Endre Bűvössel szerezte meg a harmadik helyet az erős és kiegyenlített mezőnyben.

Bíró Árpád elmondta azt is, hogy október első napján Hevesen találkozott az öt megye részére kiírt Platthy József regionális díjugrató döntő mezőnye.

Az amatőr lovasok döntőjében Mezei Orsolya Cosimellával mindössze hat másodperccel hosszabb idő alatt teljesítette hibátlan pályáját Bandi Barbara mögött, és így harcolta ki az ezüstérmet. A harmadik helyet Kiss Boglárka Kurázsival szintén ugyancsak hibátlan lovaglással szerezte meg a legjobb tíz döntőbe jutott versenyző előtt.

A felnőtt döntő a magyar bajnokok és nemzetközileg is kitűnő eredményt elérő lovasok hatalmas csatáját hozta, amit nagy érdeklődés kísért. Az első helyen az ifjúsági magyar bajnok Máriás Sára, a második helyen Szladek Máté, míg a harmadik helyen ifj. Szabó Gábor végzett.

A tavalyi bajnoki címvédő, a rutinos S. Papp Jenő, akinek sajnálatos módon év közben megsérült Georgina nevű lova, új lovával, Cassandra Fortiussal, két lovagolt pályán mindössze két verőhibával és kettő másodperc hátránnyal a hatodik helyet könyvelhette el. Az évad utolsó versenyét pedig a hét végén, Karcagon rendezik.

Az elnök beszélt Szolnok megye legjobb fogathajtóiról is, számukra Jászberényben rendezték meg a megyei bajnoki döntőt. A Jászság fővárosában három versenyszámban hirdettek megyebajnokot.

Közülük a kettes fogatok megméretésében Emődi Imre óriási csatában, nagyszerű versenyzéssel diadalmaskodott, a második helyet Molnár András, míg a harmadikat Szabó Bence János szerezte meg.

Egyes fogatban egy hölgyversenyző, Sárközi Tímea lett idén a bajnok, a második Bobál István, míg a bronzérmes Csíkné Gulyás Gabriella. Póni fogatok viadalán Rédei Ádám szerezte meg a bajnoki címet, a második helyen Pető Dániel, míg a harmadikon Rédei Lajos végzett fogatával.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!