KOSÁRLABDA

2017.11.04. 09:23

Csúcsjavítás után megyei rangadó

Immár a hatodik forduló mérkőzéseit játsszák a hétvégén a honi bajnokságban.

A mezőny egyetlen hibátlan mérleggel álló csapata, a Szolnoki Olaj KK megyei riválisát, a nyeretlen JP Auto-Jászberényi KSE gárdáját fogadja ma este hat órakor, a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Egyelőre nem megy a berényi legénységnek, amely mind a négy meccsét elveszítette a soros szezonban. Nagyon egyik meccsen kaptak ki a kék-fehérek, Körmend (otthon: 71–85), ZTE (o.: 73–82), Kaposvár (idegenben: 67–76) és DEAC (i.: 62–73).

Az eredmények azt mutatják, hogy a védekezéssel nincs különösebb probléma, a támadójátékkal annál több, 68 pontos átlaggal elég nehéz meccseket nyerni.

Ezért (is) már cserélt légióst a Jászberény. A távozó amerikai kosarasok, Brown és DeShields helyére honfitársuk, a 196 centis, 25 éves hátvéd, Devante Wallace a lengyel Miasto SZKLA Krosno csapatától érkezett a Jászság fővárosába.

Vele erősödhetnek a berényiek. Úgy tűnik, hogy ebben az évadban is a kiesés elkerülése lehet a JKSE legfőbb célja.

Az Olaj viszont pörög, hiszen a hazai mezőnyben mind az öt meccsét megnyerte Dragan Alekszics csapata. A nemzetközi porondon pedig az Európa Kupa főtábláján is menetel az együttes, hiszen vezeti a H-jelű négyes mezőnyét.

Legutóbb pedig nem hivatalos csúcsot javítottak Vojvoda Dávidék, hiszen magyar klubcsapat még soha nem vert meg 26 pontos különbséggel orosz együttest a nemzetközi kupában. Márpedig ezt megtette az Olaj csapata, telt ház előtt. A hírek szerint ma este is megtelnek a lelátók a tiszaligeti arénában.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!