LABDARÚGÁS

2017.11.06. 12:15

Rajt-cél győzelmet aratott a MÁV legénysége

Kijavította legutóbbi bakiját a szolnoki csapat, amely okos, lendületes játékkal magabiztosan verte az elmúlt szezonban még az első osztályban szereplő Gyirmótot.

Pantovics Nikola (labdával), társaihoz hasonlóan, sokat futott és jól mozgott

Fotó: Fodor Orsolya

A hazaiaknál jó hír volt, hogy a rutinos Tóth Balázs meggyógyult, és az eltiltásból visszatérő Kenderes Zoltánnal együtt újra csatasorba állt. Még egy változás Hrabina Alex helyett az idei évadban először Gazsi Tamás őrizte a szolnokiak kapuját.

Az elmúlt fordulóban pályán szerepelt mindkét csapat, Gyirmót nem tudta megverni a sereghajtó Sopront, míg a MÁV FC kikapott a Váctól. Volt javítanivalójuk a feleknek.

Jó kezdődött a mérkőzés a szolnoki csapat számára, amely szép támadás lezárásaként Tóth László bombagóljával hamar megszerezte a vezetést. Mindez összezavarta a tavasszal még az NB I-ben szereplő vendégeket, akik csak nyomozták a labdát, inkább csak keménykedéseikkel tűntek ki.

Balogh Miklós gólja után némi mezőnyfölényt kiharcoltak a vendégek, de a szolnoki védelem csirájában elfojtotta az amúgy erőtlen próbálkozásaikat.

A második félidőben nem csak jól, hanem okosan is játszott a szolnoki legénység, és akár több gólt is rúghatott volna dekoncentrált ellenfelének.

SZOLNOKI MÁV FC–GYIRMÓT FC 3-1 (2-0)

Tiszaligeti Stadion 600 néző Vezette: Oláh Gábor (Garai Péter, Máyer Gábor).

SZOLNOK: Gazsi – MOLNÁR R., Balogh M., Horgosi, PAPP Sz., Lakatos Cs. – KENDERES, Tóth B. (Berdó, 74.) – Pantovics (Angyal N., 79.) TÓTH L. 7 – OLASZ D. (Jasarevic, 84.) Vezetőedző: Balogh Pál. Edző: Antal Gábor.

GYIRMÓT: Rusák – Achim, Lengyel D., Lázár P., Présinger – Varga P., Kiss M. – Sandal (Szalánszki, 60.) Nagy P., Paku R. (Stieber A., 82.) – Simon A. (Jano, 65.) Vezetőedző: Molnár László.

Pantovics Nikola (labdával), társaihoz hasonlóan, sokat futott és jól mozgott
Fotós: Fodor Orsolya

2. perc: Molnár Róbert szerzett labdát a középpályán, a jobb bekk remekül indította a jobbkötő helyén meglóduló Tóth Lászlót, a csatár pedig futtából, mintegy 14 méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá, (1-0).

20. perc: Tóth László bal oldali szögletét Lakatos Csaba továbbperdítette, a hosszú oldalon álló Balogh Miklós pedig a hálóba lőtte a labdát, (2-0).

65. perc: Varga Péter a középpályán sárga lapot érően szabálytalankodott Tóth Balázzsal, mivel a vendégjátékosnak ez már második lapot érő figyelmeztetése volt, így megkapta a pirosat is.

72. perc: Olasz Dénes középen kilépett a védők közül, majd a kifutó kapus mellett biztosan lőtt a hálóba, (3–0).

74. perc: Nagy Patrik egy bal oldali átadást közelről lőtt a szolnoki kapuba, (3–1).

91. perc: Jasarevic Mahirt a 16-oson belül buktatta Présinger Ádám, a védő sárga lapot kapott, Tóth László pedig tizenegyest rúghatott, a csatár büntetőjét azonban bravúrral hárította a vendégek kapusa.

Balogh Pál: – Örömteli, hogy talpra álltunk a múlt heti, Vác elleni vereséget követően. Lezártuk a területeket, több helyzetünk is volt, teljesen megérdemelten nyertünk.

Molnár László: – Mindent elmond a teljesítményünkről, hogy 74. percben lőttünk először kapura…

További eredmények

Békéscsaba–Budaörs 0–0, Siófok–Soroksár SC 2–1, Csákvár–Dorog 2–2, Zalaegerszegi TE FC–Szeged 2011 1–1, ETO FC Győr–MTK 2–1, Kisvárda–Kazincbarcika 1–1, Vác–Budafok 1–1, Cegléd–Nyíregyháza 2–1, Mosonmagyaróvár–Soproni VSE 1–0.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!