GÁLA

2018.01.11. 10:03

Hamarosan kiderül, ki lett az év sportolója

Az év sportolója díjátadó gálát csütörtök este rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége a Nemzeti Színházban.

Cseh Sándor (guggol) két kategóriában is esélyes

Fotó: Csabai István

Mint honlapunk is megírta, az egyes kategóriákban a szavazásra bocsátott tíz-tíz jelölt közül hárman maradtak versenyben, és ők lehetnek ott személyesen is a gálán, ahol kihirdetik majd a győzteseket. A Magyar Sportújságírók Szövetsége által 60. alkalommal kiírt szavazáson 436 sportújságíró vett részt, a tizenegy kategóriában az ő voksaik alapján alakul ki a végső sorrend.

Legnagyobb örömünkre a jelöltek között szerepel a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapata, és annak mestere, Cseh Sándor. A Szolnoki MÁV SE atlétája, Velkey Ádám az év fogyatékos sportolója, valamint csapat kategóriában is jelölve van.

A Szolnoki Dózsa csapata tavaly tavasszal megnyerte a Bajnokok Ligáját, a magyar bajnokságot, ősszel pedig a LEN Szuperkupát, a Magyar Kupát, illetve a hazai Szuperkupát is elhódította. A Dózsa egyik vetélytársa, a BL-győztes és bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabda-együttese.

Cseh Sándor (guggol) két kategóriában is esélyes
Fotós: Csabai István

A két klubcsapat „ellenfele” a férfi kosárlabda-válogatott, amely tizennyolc esztendő múltán harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt, majd az Eb-n két meccset is nyerve, bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol csak a későbbi ezüstérmes szerb válogatottal szemben maradt alul.

Érdekesség, hogy az elmúlt hatvan évben ötvenhét alkalommal a sportágak válogatottjai nyertek, csupán kétszer bizonyult legjobbnak klubcsapat: 2011-ben a Ferencváros, 2014-ben a Győri ETO női kézilabda­csapata. Emlékeztetőül, 2016-ban labdarúgó-válogatottunk volt az Év Csapata. Idén?

Ha már a történelemnél tartunk, az Év Edzője díjat 1985-ben adták át először, akkor Mezey György labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya kapta az elismerést. Most vízipólósaink mestere, Cseh Sándor, a győri kézilabdaedző, Ambros Martin, valamint Hosszú Katinka edző-férje, Shane Tusup közül kerül ki a befutó. Szolnoki származású szakember még soha nem kapta meg a díjat.

Egy biztos, a ma este fél nyolckor kezdődő díjátadó gálán – amelyet az M4 Sport tv élőben közvetít – derül ki a győztes(ek) kiléte.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!