KOSÁRLABDA

2018.01.08. 09:55

Szépített a Jászberény, mégis marad Potočnik

A gyors egymásutánban három bajnokit is elbukó Körmend vendége volt a jászberényi együttes.

Ráadásul a vereségek után Gašper Potočnik, a vasiak trénere beadta a lemondását, és úgy volt, hogy szombat este a Berény ellen utoljára ül a Rába-partiak kispadján. Vasárnap azonban a körmendiek vezérkara és a szlovén tréner megegyezett egymással, Potočnik tehát marad a piros-feketéknél.

A szokásos ráhangolást követően hamar elhúzott a körmendi legénység, és úgy tűnt, hogy hatalmas verést mér a jászberényre, hiszen a nagyszünet után közel harminc pont volt a felek közötti különbség. A záró játékrészben azonban kozmetikázott az eredményen Nikola Lazics csapata.

– A Körmend erős csapat, ma az igazi arcát mutatta meg – nyilatkozott Lazics edző. – Nagyon agresszíven védekezett, míg mi, elsősorban támadásban, sok hibát követtünk el. A lepattanócsatát is elveszítettük, a Körmend így sokszor jutott második lehetőséghez, amit jól kihasznált.

Potočnik edző pedig azt mondta, hogy: – Sorozatos vereségek után nehéz volt optimista hangulatban felkészülni a mérkőzésre. Látszólag könnyű győzelmet arattunk, de a pályán keményen kellett dolgozniuk a játékosoknak.

EGIS KÖRMEND–JP AUTÓ JÁSZBERÉNYI KSE 77–61 (17–10, 26–17, 21–10, 13–24)

KÖRMEND: HOLLINS 12/6, Németh, FERENCZ 14/9, Tuoyo 8/6, Horti 2. Csere: Csorvási 12, Fanning 12/3, Halász 2, DAVIS 15/3, Bán, Koch. Edző: Gašper Potočnik.

Jp AUTÓ JÁSZBERÉNY: NELSON 29/9, Rakics 2, Wal­lace 10, Lucsics 3/3, Sejfić 13. Csere: Kerpel-Fronius B. 4, Cseh, Bazsó, Molnár M.. Edző: Nikola Lazics.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!