KOSÁRLABDA

2017.10.07. 09:34

Első hazai bajnokiján a Sopront fogadja az Olaj

Pénteken kezdődtek és vasárnapig tartanak a második forduló küzdelmei a felsőházban. A JP Auto-Jászberényi KSE csapata pénteken este szerepelt Kaposváron. Az Olaj első hazai, bajnoki meccsén a Sopron együttesét szombat este hat órakor fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Kellemetlen hazai vereségbe szaladt bele a nyitófordulóban a Sopron, amely 70–69-es vereséget szenvedett a MAFC legénységétől.

Azt azért senki ne gondolja, hogy könnyű prédája lesz az Olajnak a soproni együttes. Mint tudjuk, a kosárlabdában fontos a napi dobóforma, ami gyengére sikeredett a soproniak számára a nyitókörben, de megvan az öt légiósuk és a magyar magjuk.

Ha összeállnak, bárkit képesek lesznek megszorítani. Légiósaik közül a legismertebb a szlovén erőcsatár, Sasa Zagorac, aki tagja volt hazája Eb-győztes válogatottjának.

A szlovén játékos hiába dobott 20 pontot a MAFC kosarába, csapata alulmaradt a rajton. Érdekesség, hogy a soproniak edzője az a Váradi Kornél, aki 2009–2010 között az Olaj játékosa volt.

Mindössze 30 esztendős, ám makacs térdsérülése miatt a versenyszerű kosarazást már évek óta befejezte. Az elmúlt öt évben nevelőklubjánál, a Falco csapatnál dolgozott másodedzőként.

A szolnokiak edzőjének, Dragan Alekszicsnek pedig soproni kötődése van, hiszen az elmúlt évadban menet közben vette át a csapatot, csodát nem tudott tenni, csak a tizedik helyen zártak.

Az Olajnál viszont adott az állomány, ahhoz, hogy az elmúlt szezon ötödik helyénél sokkal jobb eredményt érjenek el. A rajt jól sikerült, hiszen biztosan nyertek Pécsen, és a FIBA-Kupában a főtábla kapujában állnak.

Alekszics a Södertalje elleni, 23 pontos győzelem után is azt mondta, hogy a szerdai visszavágóig még hátra van a Sopron elleni meccs, ami nehéz lesz, hiszen vendégeik bizonyítani akarnak, mindenesetre jó meccset, és természetesen győzelmet vár csapatától.

Mi is azt várunk!

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!