Vélemény

2017.09.19. 14:45

Egy olyan esemény kezdődött, amelynek akár jövője is lehet

Szombattól új helység iratkozott fel a pálinkafesztivál-települések listájára.

Nagykörű pirospozsgás, ropogó gyümölcsei önmagukban is kelendőek, de párlat formájában is megállják a helyüket a nagyvilágban. Magyarország cseresznyéskertjében a hétvégén ez utóbbi változatra épült fel egy ideiglenes pálinkafalu a tiszai szabadstrandon.

Noha félő volt, hogy a rendezvény slágertermékéből a kelleténél is többet kortyolgatók közül néhányan meghempergőznek a gyümölcstermő homokban, vagy meggondolatlanul megmártóznak a szőke folyóban, ám erre szerencsére nem került sor. A közel kétezres tömeg épp a part széléig és a jó ízlés határáig ment el, így az első fesztivál emlékei kizárólag a remek hangulatról szólnak.

Becsületére legyen mondva, a Körűbe kilátogató fogyasztói társadalom jelentéktelen része nem értette csak a hívó szót, ami nem mértéktelenséget, hanem vidámságot és kiegyensúlyozottságot harsogott.

Napestig ugyanis a bódultságot nem tűrő családi- és gyermekprogramok nem engedték a túlzott kilengést. Ezért is maradhatott talpon éjjel háromig a még mindig több százas sokadalom a színpad előtt.

„Tudniillik, a pálinkát tisztelni kell”

Aki ugyanis esztelenül akar vele megbirkózni, az bizony idejekorán elveszíti eszméletével együtt az egyoldalú versengést.

Nagykörűben hétvégén, ha nem is teljesen a józanság, ám de a vállalható jókedv győzött, illetve egy olyan esemény, amelynek akár jövője is lehet.

Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!