Összefoglaló

2024.05.11. 20:40

Felrobbant egy ház Szelevényen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Európa-nappal ünnepelte Szolnok a csatlakozás 20 éves évfordulóját. Húsz éve csatlakozott hazánk az Európai Unióhoz, az évforduló alkalmából színes forgataggal várták az ünneplőket szombat délután a szolnoki Kossuth téren. A rendezvényen a lengyel és a belga témájú programok kaptak hangsúlyt.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A szomszédok még az anya segélykiáltását is hallották, amikor felrobbant a szelevényi ház. Két embert szállítottak kórházba a mentők, amikor tűz ütött ki egy gázrobbanás miatt összeomlott lakóházban Szelevényen éjszaka.

Földöntúli fények ragyogtak a Jászkunság fölött, sorra jönnek az elképesztő fotók. Zöldes, pirosas, bíbor színben játszott az ég péntek este Szolnok és környéke felett. A káprázatos sarki fényt egy nagyon erős napkitörés okozta, ezért volt látható Magyarországon is.

Kiváló produkciókkal készültek a Karcagon megrendezett jubileumi művészeti fesztivál fellépői. A Napsugár Nyugdíjas Klub, a Márkus Ica Hagyományőrző Nóta és Népdal Egyesület, valamint az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő nevében Márkus Ica köszöntötte a X. Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztivál szombati résztvevőit. Mint mondta, reméli a két nap alatt a sok-sok produkció remek szórakozást kínál a vendégeknek.

Speciális bélyeget és díszborítékot mutatott be a Magyar Posta Zrt. alelnöke Karcagon. Pénteken emlékezett meg a város katonahős szülöttéről, Fabriczy Kováts Mihály huszárezredesről születésének 300. évfordulója alkalmából a Karcagi Kováts Mihály Általános Iskolánál.

A szolnoki szakember szerint az egység és a tudatosság segít megteremteni a harmóniát. Ki ne vágyna az egység, a tudatosság harmóniájára, a döntések könnyed és helyes meghozatalának képességére? Talán mindez elérhetetlennek tűnik, ám Tóth-Perger Judit Access Consciousness Minősített Facilitátor igyekszik megcáfolni ezt.

A faluban élő gyerekeknek termesztik a zöldségeket, gyümölcsöket Tiszabőn. A gyermekétkeztetésben használják fel a közmunkaprogramban megtermelt friss zöldségeket Tiszabőn, ahol az önkormányzat fóliasátraiban egyebek mellett paradicsomot, paprikát és uborkát is nevelnek a mezőgazdasági mintaprogramban dolgozók.

Életmód expóra várták az érdeklődőket Szandaszőlősön. Életmód expo címmel tartottak egészségmegőrző rendezvényt szombaton a Szandaszőlősi Művelődési Házban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában