Összefoglaló

2024.02.20. 20:40

Az utóbbi években csökkent a hazai élelmiszer-pazarlás – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Fegyveres emberrablással vádolnak egy jászjákóhalmi családot. Emberrablással vádolnak egy jákóhalmi családot: egy prostitúcióból élő 40 éves nőt, az ő 22 esztendős fiát és az anya 33 éves élettársát, az anyát futtató férfit. Kedden előkészítő ülést tartottak a Szolnoki Törvényszéken, amely a „vádalku” tekintetében nem vezetett eredményre, ezért a bíró tárgyalás útján történő bizonyítási eljárás lefolytatását rendelte el.

Hagyományos szalagos fánkot kínáltak az öcsödi farsangon. A gasztronómia és a hagyományok találkoztak az öcsödi Körös tájház udvarán a minap. A farsangolást kiszebáb égetéssel zárták, a résztvevők fánkot is kóstolhattak.

A kilencedik ikszet ünnepelte a kunszentmártoni Balog Jánosné. Családja körében ünnepelte kilencvenedik születésnapját Balog Jánosné. A szépkorút Kunszentmárton vezetése is felköszöntötte.

Jó módszer az élelmiszer-pazarlás ellen: még mindig csodákra képes a bevásárlólista. Az utóbbi években csökkent a hazai élelmiszer-pazarlás, de még mindig jelentős. A készételmaradékok mellett zöldségek és gyümölcsök, valamint pékáruk kerülnek legtöbbször a kukába. Kellő odafigyeléssel, például a tudatos hűtőhasználattal elérhető további javulás is.

Egészségügyi fórumot tartottak Szolnokon. Fórumot tartottak a Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtárban. A fő téma a sokakat érintő porckopás volt.

Négykerekű segíti a gluténmentes sütemények szállítását Nagyivánon. Új autóval bővült a Nagyiváni Gluténmentes Süti Manufaktúra.

Zengett a taps Szolnok diákolimpiai bajnokainak. Elismerések garmadája talált gazdára kedden, Szolnokon, a diákolimpiai bajnokok köszöntésén. Kiderült az is, ki kapta a Krajcs Gábor emlékére alapított szakmai díjat.

Rosszul járt a telefonos csaló, rendőrnőnél próbálkozott. Kamu átutalások észlelésére hivatkozott a telefonáló, banki adatokhoz akart hozzájutni. A rendőrnő rögzítette a beszélgetést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában